Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κερδίζει προκριματικό ο Κυπελλούχος: Η ευκαιρία Παναθηναϊκού και Άρη

Οι εξελίξεις στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις φαίνεται πως θα ευνοήσουν -έστω και από σπόντα- της χώρα μας, σε ότι αφορά την εκπροσώπησή της την επόμενη σεζόν.

Οι εξελίξεις στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις φαίνεται πως θα ευνοήσουν -έστω και από σπόντα- της χώρα μας, σε ότι αφορά την εκπροσώπησή της την επόμενη σεζόν.

Συγκεκριμένα, το rebalancing (σ.σ. επανεξισορρόπηση) των ευρωπαϊκών εισιτηρίων είναι εξαιρετικά πιθανό να δώσει ένα μικρό… δώρο στην Ελλάδα. Πόσο πιθανό; 99.9%! Μάλιστα, αυτό αφορά επίσης Δανία, Κροατία και Ισραήλ.

Για να πάμε στο… ψητό, ο Κυπελλούχος Ελλάδας (ή ο δεύτερος της Super League αν ο Παναθηναϊκός κάνει το νταμπλ, κάτι που μοιάζει απίθανο) θα κερδίσει έναν προκριματικό γύρο στο Europa League. Δηλαδή, αντί να ξεκινήσει στον πρώτο, θα ξεκινήσει στον δεύτερο, κάτι που σημαίνει… σέντρα δύο βδομάδες αργότερα. Επίσης σημαίνει ότι θα χρειάζεται δύο, αντί για τρεις προκρίσεις μίνιμουμ ώστε να είναι σίγουρα σε ομίλους κάποιας διοργάνωσης.

Ο μόνος τρόπος να υπερισχύσει το 0.1% και να μείνουν όλα ως έχουν είναι ο εξής: Η Αταλάντα να κατακτήσει το Europa League κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, να χάσει το Κύπελλο Ιταλίας από τη Γιουβέντους και να καταταχθεί στην 7η θέση ή χαμηλότερα στη Serie A. Επίσης, στο ίδιο σενάριο, πρέπει η Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει το Champions League, ή εφόσον το καταφέρει η Μπορούσια Ντόρτμουντ, να μπει και στην πρώτη 4άδα της Bundesliga.

Όλα αυτά σαν μεμονωμένες περιπτώσεις συγκεντρώνουν πιθανότητες. Ωστόσο, το να συμβούν ταυτόχρονα μοιάζει σχεδόν απίθανο. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης θα έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία για το ευρωπαϊκό τους μέλλον, όταν θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού στις 25 του Μάη.

Πηγή: ERTSports

Διαβάστε επίσης

Back to top button