Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός με μαγικό Όρτα «γκρέμισε» την ΑΕΚ από την κορυφή

Ο Ολυμπιακός «γκρέμισε» την ΑΕΚ από την κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου της Super League.

Ο Ολυμπιακός «γκρέμισε» την ΑΕΚ από την κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 9ης ημέρας των play off, ανέβηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης, ενώ στην κορυφή βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ. Και τα δύο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Αντρέ Όρτα στο 65΄ και το 90+2΄.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Ελ Κααμπί να πλασάρει από πλάγια θέση με το αριστερό και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει με τα πόδια στο 10΄. Γενικά ο Αυστριακός ήταν αρκετά σταθερός και σε κάποια μακρινά σουτ που επιχείρησαν οι «ερυθρόλευκοι» με Φορτούνη και Έσε, δείχνοντας πανέτοιμος στην επανεμφάνισή του μετά από απουσία δύο μηνών.

Η ΑΕΚ ήταν προβλέψιμη στο παιχνίδι της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν ακίνδυνη, με μακρινές μπαλιές προς τους ταχύτατους Ελίασον, Γκαρσία. Στην πρώτη τέτοια φάση ο Λιβάι Γκαρσία ήταν οριακά οφσάιντ κι έτσι δεν κατακυρώθηκε το πέναλτι το οποίο κέρδισε από τον Τζολάκη στο 8΄.

Στη δεύτερη ο Γκαρσία ξέφυγε από τους αμυντικούς και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Ελίασον, ο οποίος προ κενής εστίας, σούταρε… απελπιστικά άουτ στο 37΄.

Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο α΄ ημίχρονο, κυκλοφορούσε τη μπάλα υποδειγματικά και έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή του Στάνκοβιτς. Όμως τα «χαλούσε» στην τελική απόφαση και ειδικά ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος πήρε τη μπάλα αρκετές φορές σε συνθήκες ιδανικές για την ποιότητά του.

Ήταν ένας από τους λίγους αγώνες που η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σε καθαρά παθητικό ρόλο κι αυτό σίγουρα θα προσπαθούσε να αλλάξει ο Αλμέιδα στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Η πρώτη κίνηση ήταν να ενισχύσει το κέντρο με τον Γενς Γιόνσον και να τοποθετήσει τον Πινέδα στη δεξιά πλευρά, προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού, την οποία κάλυπτε ο νεαρός Αποστολόπουλος (εξαιρετικός στο α΄ ημίχρονο).

Η ΑΕΚ πίεσε πιο ψηλά δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των γηπεδούχων για περίπου ένα δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός επανήλθε σε ρόλο «οδηγού» και στο 60 «άγγιξε» το γκολ όταν το απευθείας φάουλ το Φορτούνη «τράνταξε» το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 65΄ η υπεροχή του «θρύλου» καρποφόρησε όταν ο Στάνκοβιτς απέκρουσε κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ο οποίος κέρδισε τη μπάλα έβγαλε συρτή μπαλιά στο ύψος της περιοχής και ο Αντρέ Όρτα -ο κορυφαίος του Ολυμπιακού- άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ.

Με την είσοδο του Νόρντιν Άμπραμπατ η ΑΕΚ απέκτησε την ενέργεια που της έλειπε στην επίθεση. Συγκινητικός ο 37χρονος Μαροκινός, «τράβηξε» τους συμπαίκτες του όσο μπορούσε για τη μεγάλη ανατροπή. Με φοβερή μπαλιά στο 85΄ «βρήκε» τον Τσούμπερ στην περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Τζολάκης στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ σταμάτησε ξανά ο Τζολάκης, στερώντας από τους φιλοξενούμενους το βαθό της ισοπαλίας, που πρακτικά βέβαια δεν θα άλλαζε κάτι αφού η ΑΕΚ βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντρέ Όρτα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με μία σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια θέση.

Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Κίνι, Τσικίνιο
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ντόη, Κάρμο, Ροντινέι, Αποστολόπουλος (68΄ Κίνι), Έσε, Τσικίνιο (88΄ Καρβάλιο), Ορτα, Ποντένσε (81΄ Ζέλσον), Φορτούνης, Ελ Κααμπί

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον (70΄ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (61΄ Άμραμπατ), Αραούχο (61΄ Πόνσε), Γκαρσία

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button