Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μάρκο Λιβάγια και SuperLeague: Γράφτηκε… αλλά τι ισχύει;

Ο Μάρκο Λιβάγια στα 3,5 χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα έκανε αίσθηση.

Ο Μάρκο Λιβάγια στα 3,5 χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα έκανε αίσθηση. Σούπερ ταλαντούχος και μπαλάτος παίκτης. Εκρηκτικός χαρακτήρας αλλά και προσωπικότητα. Με ηγετικά χαρακτηριστικά. Στην ΑΕΚ έπαιξε 147 ματς και σκόραρε 42 γκολ. Κατέκτησε και το πρωτάθλημα του 2018. Έφυγε τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Λιβάγια ήθελε να γυρίσει στην αγαπημένη του Χάιντουκ Σπλιτ για να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα. Δεν το κατόρθωσε. Πανηγύρισε, ωστόσο, 2 σερί Κύπελλα το 2022 και το 2023. Η φετινή όμως αποτυχημένη σεζόν έκανε το κλίμα βαρύ για πολλούς παίκτες. Ο κόσμος αντέδρασε. Ήθελε να δει την Χάιντουκ πρωταθλήτρια και όχι πάλι την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ο Λιβάγια στα 31 του έχει συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2027. Η σχέση του όμως με την Χάιντουκ δεν είναι μια απλή, τυπική και επαγγελματική. Αν και εφόσον εκδηλώσει την επιθυμία να φύγει, εύκολα ή δύσκολα αυτό θα γίνει.

Το όνομά του άρχισε να παίζει δυνατά για την Ελλάδα. Υπήρξε και σχετικό δημοσίευμα από το καθόλα έγκυρο germanijak.hr. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, αυτό που ισχύει για τον Λιβάγια είναι το εξής: Έγινε γνωστό στο Big4, πως ο παίκτης είναι σε διαθεσιμότητα μεταγραφής. Πως μπορεί να γίνει ανοικτό το ενδεχόμενο μεταγραφής. Αρκετά τα δεδομένα στην εξίσωση. Αυτό ισχύει για κάθε κλαμπ ξεχωριστά.

ΠΑΟΚ: Ακούστηκε πως είναι κοντά σε συμφωνία. Δεν ισχύει. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τον Λιβάγια. Έχει γίνει ακόμα δύο φορές τουλάχιστον αλλά ο παίκτης δεν ήταν available για μεταγραφή. Στον ΠΑΟΚ τον θέλουν (και ας διαψεύδουν) και αρέσει. Προς το παρόν όμως δεν είναι τόσο δραστικές οι εξελίξεις. Το ότι έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Κοτάρσκι μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα. Η ίδια εταιρεία π.χ. έχει και τα δικαίωματα του Σβάρνα, που παίζει στην Ράκοβ στην Πολωνία.

ΑΕΚ: Λιβάγια και ΑΕΚ πάνε μαζί. Λατρεύτηκε και πρόσφερε. Έφυγε ως φίλος αν και υπήρξαν χλιαρές μουρμούρες. Προς το παρόν, ωστόσο, δε φαίνεται το αγωνιστικό του προφίλ να ταιριάζει με αυτό που θέλει ο Αλμέιδα. Δεν είναι στις προτεραιότητες.

Παναθηναϊκός: Αρέσει, μάλιστα παλιότερα στους «πράσινους» ήθελαν να το προχωρήσουν και παραπάνω το ζήτημα. Παλιότερα. Ο Παναθηναϊκός τώρα δεν είναι πάντως για μεταγραφές. Ακόμα δεν έχει κλείσει προπονητή, ουδείς γνωρίζει αν θα παίξει Ευρώπη, αφού θα πρέπει να πάρει το Κύπελλο.

Ολυμπιακός: Εκεί κι αν είχε likes ο Λιβάγια. Στον Ολυμπιακό, όμως, αυτό που σκέφτονται είναι ο ευρωπαϊκός τελικός. Και αυτό είναι το λογικό. Πάντως, τακτικά και αγωνιστικά μια χαρά χωράει και μάλλον λείπει και τέτοιος παίκτης. Ας μείνει στην άκρη του μυαλού ως κάτι που μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στον Λιβάγια όσο και στην οικογένειά του, η Ελλάδα είναι από τις χώρες που μετά την Κροατία, είχαν περάσει εξαιρετικά και δεν το κρύβουν.

Διαβάστε επίσης

Back to top button