Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το Πανόραμα της Τελικής Φάσης (Final Four) του Πρωταθλήματος Super League Κ17

H ανάδειξη του Πρωταθλητή Κ17 θα γίνει από την Τελική Φάση (Final Four) του Πρωταθλήματος Super League K17 αγωνιστικής περιόδου 2023-24, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 25/5/2024 (ημιτελικοί) και την Τρίτη 28/5/2024 (τελικός) στο ΔΑΚ Λαμίας "Αθ. Διάκος".

H ανάδειξη του Πρωταθλητή Κ17 θα γίνει από την Τελική Φάση (Final Four) του Πρωταθλήματος Super League K17 αγωνιστικής περιόδου 2023-24, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 25/5/2024 (ημιτελικοί) και την Τρίτη 28/5/2024 (τελικός) στο ΔΑΚ Λαμίας “Αθ. Διάκος”.

Οι αγώνες θα προβληθούν απευθείας από τα κανάλια Novasports, το WEB TV του Novasports.gr καθώς και από το κανάλι Novasports στο YouTube.

Οι αγώνες θα προβληθούν επίσης απευθείας στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League και στον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter.

Η ιστοσελίδα της Super League φιλοξενεί δηλώσεις των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League Κ17.

Δείτε επίσης, τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2023-2024, καθώς και αναλυτικά στοιχεία (ομαδικά και ατομικά στατιστικά, συμμετοχές και τέρματα) των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League  Κ17.

Εδώ τα στατιστικά:

– SUPER LEAGUE U17 STATS

*Σημειώνεται ότι η είσοδος στο ΔΑΚ Λαμίας “Αθ. Διάκος” θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω ονομαστικών προσκλήσεων και συστήματος διαπίστευσης.

**Για τους ημιτελικούς αγώνες της Τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος Super League K17, δεν υπάρχουν τιμωρημένοι.

Α.Ε.Λ.

Η Α.Ε.Λ. προκρίθηκε απευθείας στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League Κ17 κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια με 43 βαθμούς και τέρματα 57-26. Στην ομάδα του Γιάννη Βασιλείου, ο Βαγγέλης Γραββάνης, με 21 γκολ, ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ οι Κωνσταντίνος Γκρόζος, Βαγγέλης Γραββάνης, Κωνσταντίνος Κουτζαηλίας και Χρήστος Σπανός είχαν τις περισσότερες συμμετοχές (25).

Γιάννης Βασιλείου (Προπονητής):

«Η ομάδα μας με πολύμηνη προσπάθεια των παιδιών και με προσήλωση στη συστηματική δουλειά που κάνουμε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ, πάντα με την αμέριστη στήριξη της διοίκησης, καταφέρνει να βρεθεί στην 4άδα των καλύτερων της διοργάνωσης Super Legue K17 απέναντι σε κορυφαίες ομάδες που επενδύουν τα μέγιστα στις ακαδημίες τους.

Είναι για μας τιμή αλλά και πρόκληση να συμμετέχουμε και να αποκτούμε επιπλέον εμπειρίες ως επιβράβευση για τους κόπους και τα αποτελέσματα που πετύχαμε εντός κι εκτός έδρας κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και στα παιδιά όλων των ομάδων που διακρίθηκαν φτάνοντας στην τελική φάση. Εύχομαι να διεξαχθούν όμορφα παιχνίδια στο πλαίσιο του fair play και να χειροκροτήσουμε τον καλύτερο που θα πετύχει την πρωτιά. Ευχαριστίες στους γονείς και στους διοικούντες της ΠΑΕ ΑΕΛ θα ήθελα να εκφράσω για την εμπιστοσύνη και για τη συμβολή τους στην εξέλιξη των αθλητών μας σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ομάδες που προέρχονται από την Super League ενώ η δική μας ομάδα αγωνίζεται στην SL2».

Κώστας Γκρόζος (Αρχηγός):

«Θέλω καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για την συμμετοχή μας στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, από την αρχή της χρονιάς το είχαμε ως στόχο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε και θα ζήσουμε αυτή την εμπειρία.

Όλη την χρονιά με τη βοήθεια των προπονητών των γυμναστών και όλου το staff της ομάδας και μέσα από σκληρή δουλειά με επιμονή και υπομονή, καταφέραμε να βελτιωθούμε τόσο ατομικά όσο και ομαδικά και να γίνουμε μία ομάδα που να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Βεβαια ξέρουμε ότι ο βαθμός δυσκολίας θα είναι πολύ μεγάλος απέναντι στις ομάδες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αλλά είμαστε η ΑΕΛ, εκπροσωπούμε έναν μεγάλο σύλλογο με βαριά φανέλα και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να δώσουμε χαρά στην πόλη μας.

Τελος θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Final four και να ευχηθώ να γίνουν καλά παιχνίδια χωρίς τραυματισμούς».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος Super League Κ17 βρέθηκε στην δεύτερη θέση με 46 βαθμούς και τέρματα 53-10. Το εισιτήριο για την Τελική Φάση του Πρωταθλήματος το πήρε μέσω Αγώνων Μπαράζ καθώς επικράτησε διαδοχικά με 3-0 επί του Ατρόμητου Αθηνών και 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Για την ομάδα του Τάσου Πάντου πρώτος σκόρερ ήταν ο Αλέξανδρος Τζαμαλής με 16 γκολ με τον Χρήστο Μιχαηλίδη να έχει τις περισσότερες συμμετοχές (27).

Τάσος Πάντος(Προπονητής):

«Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε για ακόμα μία φορά στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους παίκτες να ζήσουν αυτήν την εμπειρία και να την ευχαριστηθούν. Τα παιδιά ωριμάζουν μέσα από τέτοιες διοργανώσεις και εξελίσσονται σαν χαρακτήρες.

Ο πρόεδρος μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης μας παρέχει όλα τα εφόδια να εργαζόμαστε καθημερινά για την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών και νέων πρωταθλητών, κάτι που κάνει τον Ολυμπιακό να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ακαδημίες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο Final Four, στο οποίο να αναδειχθούν τα ταλέντα των ποδοσφαιριστών, αλλά και η σοβαρή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό».

Χρήστος Φίλης (Αρχηγός):

«Η προετοιμασία μας για το Final Four  ήταν πολύ καλή και είμαστε πανέτοιμοι, να προκριθούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό.

Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό αλλά πιστεύω πως αν βγάλουμε αυτά που μπορούμε και έχουμε δείξει καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, θα είμαστε εμείς οι φιναλίστ και αυτοί που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο την ερχόμενη Τρίτη.

Εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα και στόχος μας είναι να κάνουμε όσους αγαπάνε τον Ολυμπιακό περήφανους».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε απευθείας στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League αφού τερμάτισε στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια με 46 βαθμούς και τέρματα 43-9. Ο Γιώργος Σώκος με 13 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ενώ ο Νικόλας Τρικατζής είχε τις περισσότερες συμμετοχές (21).

Απόστολος Παπαβασιλείου (Προπονητής):

«Συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ. Είναι μια γιορτή για τα παιδιά κι εύχομαι να το απολαύσουν. Η συμμετοχή μας στο Final Four είναι το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς κι είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης και θα αγωνιστούμε με βάση τις αρχές μας και τη φιλοσοφία μας.

Στόχος μας είναι η εξέλιξη των παιδιών σε αγωνιστικό και ανθρώπινο επίπεδο. Να τα προετοιμάσουμε για να μπορέσουν, όσο το δυνατόν περισσότερα απ’ αυτά, να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα.

Εύχομαι υγεία και χαμόγελα σε όλα τα παιδιά!».

Νεκτάριος Καλοσκάμης (Αρχηγός):

«Νιώθουμε μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η πίστη που έχουμε δείξει όλη την σεζόν μάς έχει φέρει ως εδώ.

Όλοι στην ομάδα αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που φέρουμε εκπροσωπώντας έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να τιμήσουμε τη φανέλα που φοράμε. Αυτή η στιγμή είναι για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να τη ζήσουμε στο έπακρο με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Π.Α.Ο.Κ.

Ο Π.Α.Ο.Κ. προκρίθηκε απευθείας στην Τελική Φάση του Πρωταθλήματος Super League Κ17 καθώς στον Τελικό της 1ης Φάσης του Πρωταθλήματος επικράτησε με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Συνολικά στο πρωτάθλημα συγκέντρωσε 53 βαθμούς με τέρματα 62-19. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Πασχάλης Στύλος με 14 γκολ, ενώ τις περισσότερες συμμετοχές είχε ο Γιάννης Τσιφούτης (27).

Δημήτρης Ορφανός (Προπονητής)

«Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε για ακόμη μια χρονιά σε τελική φάση Final Four, σε μια γιορτή του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά για την περαιτέρω εξέλιξη των νέων αθλητών μας, τόσο σε αγωνιστικό, αλλά και σε πνευματικό επίπεδο.

Διαχρονικός μας στόχος είναι να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό, βασισμένοι στη δική μας φιλοσοφία εκπαίδευσης του ποδοσφαίρου, πάντα με τις αρχές και αξίες που πρεσβεύει η ακαδημία μας. Καλή επιτυχία σε όλους!»

Γιώργος Κοσίδης  (Αρχηγός)

«Η προσπάθεια αυτής της  ομάδας, σε ό,τι αφορά τις διοργανώσεις της Super League, άρχισε πριν δύο χρόνια στην Κ15, όπου καταφέραμε να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά τελικά δεν κατακτήσαμε το τρόπαιο. Και γι’ αυτό τον λόγο νιώθουμε, κατά κάποιο τρόπο, ότι το χρωστάμε στους εαυτούς μας.

Πηγαίνουμε στη Λαμία με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαστε μια ποιοτική ομάδα, την οποία συνθέτουν παίκτες που εκπαιδευόμαστε μαζί από πολύ μικρή ηλικία, παίκτες που διαθέτουμε προσωπικότητα και ωριμότητα, κάτι που προσπαθούμε να αναδεικνύουμε σε κάθε μας παιχνίδι. Έφτασε η ώρα του Final Four, λοιπόν, για το οποίο έχουμε δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά. Είμαστε ένας τεράστιος σύλλογος και κυνηγάμε πάντα την πρωτιά σε όλες τις διοργανώσεις.

Εύχομαι να γίνουν ωραίοι και δίκαιοι αγώνες και όλα τα παιδιά να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να παραμείνουμε υγιείς».

Διαβάστε επίσης

Back to top button