«Διπλό» ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για Πελίστρι – Ο ανταγωνιστής του Παναθηναϊκού
Δημοσίευμα από την Ουρουγουάη αναφέρεται στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και της Ρεάλ Βαγιαδολίδ για τον Φακούντο Πελίστρι.

Δημοσίευμα από την Ουρουγουάη αναφέρεται στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και της Ρεάλ Βαγιαδολίδ για τον Φακούντο Πελίστρι.
Το «Τριφύλλι» βρίσκεται σε αναζήτηση εξτρέμ κι ένα από τα ονόματα που έχουν βρεθεί στο προσκήνιο είναι αυτό του Φακούντο Πελίστρι, τον οποίον μάλιστα ο Ντιέγκο Αλόνσο άρχισε να χρησιμοποιεί πρώτος στην Εθνική Ουρουγουάης.
Το «montevideo.com.uy» αναφέρεται ξανά στο ενδιαφέρον των «πράσινων» για τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως: «Ένα γκολ και μια ασίστ στο πιο σημαντικό τουρνουά της Conmebol (σ.σ. Copa America) τον έχουν βάλει στο στόχαστρο διάφορων ομάδων. Ο Παναθηναϊκός της Ελλάδας, που έχει οτν Ντιέγκο Αλόνσο για προπονητή, ενδιαφέρεται, αλλά η Βαγιαδολίδ του Πετσολάνο έχει επίσης μπει στο… παιχνίδι».
Μάλιστα, ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας έκανε και δηλώσεις στην εκπομπή «Minuto Uno» του «Carve Deportiva Radio», εξηγώντας πόσο θα ήθελε τον Πελίστρι στην ομάδα του και αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα προσωπικά μαζί του γιατί δεν θέλει να αποσπάσει την προσοχή του παίκτη από το Copa America.
Το Who is Who
Ο 22χρονος εξτρέμ ξεκίνησε την καριέρα του από την Πενιαρόλ, με την οποία μέτρησε συνολικά 37 συμμετοχές με 2 γκολ και 4 ασίστ, όμως άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και «ανάγκασε» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον αποκτήσει έναντι 8.5 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2020.
Ακολούθησαν διαδοχικοί δανεισμοί σε Αλαβές και Γρανάδα, με τον Ουρουγουανό άσο να αγωνίζεται 35 φορές στην πρώτη (χωρίς γκολ ή ασίστ) και 15 στην δεύτερη, με απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ. Όσον αφορά την παρουσία του στους «Κόκκινους Διαβόλους», έχει καταγράψει 25 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, μοιράζοντας 2 ασίστ.
Φυσικά είναι και 22 φορές διεθνής με την Ουρουγουάη, μετρώντας 2 γκολ και 8 ασίστ και κάνοντας ντεμπούτο τον Ιανουάριο του 2022, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά, αφού στα 10 παιχνίδια από αυτά ήταν ο ίδιος προπονητής της ομάδας.
Το συμβόλαιό του με την Γιουνάιτεντ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται αυτή την στιγμή στα 8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.
πηγή: SDNA