«Έντονο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Έντσο Ντίας – Η Ελλάδα μέσα στους υποψήφιους προορισμούς»

Νέα δημοσιεύματα στην Αργεντινή βάζουν τον 28χρονο αριστερό μπακ της Ρίβερ Πλέιτ στην transfer list της Ένωσης και σημειώνουν την Ελλάδα ως έναν από τους πιθανούς επόμενους προορισμούς.
H AEK…έμπαζε νερά στο Φάληρο το βράδυ της Κυριακής (24/11) με την κακή λειτουργία στο αριστερό άκρο της άμυνας να αποτελούν έναν από τους αδύναμους κρίκους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ολοκληρώθηκε με βαριά ήττα (4-1) για τους «κιτρινόμαυρους».
Κι ενώ…φωνάζει η ανάγκη άφιξης ενός (new entry) αριστερού μπακ απ΄το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, στην Αργεντινή καλά κρατούν τα δημοσιεύματα που «συνδέουν» την Ένωση με τον Έντσο Ντίας της Ρίβερ Πλέιτ.
Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «soydelmillo.com» το παιχνίδι κόντρα στην Ινστιτούτο (7 Νοεμβρίου) ήταν το τελευταίο του Ντίας με τους «Εκατομμυριούχους», δεδομένης της μετέπειτα επέμβασης που υποβλήθηκε στη βουβωνοκήλη που θα τον κρατήσει για ένα μήνα εκτός δράσης.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Ντίας έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει άμεσα από την Ρίβερ Πλέιτ (παρά το συμβόλαιο που…τρέχει μέχρι το τέλος του 2026) κι έχει ειδοποιήσει τους εκπροσώπους του για μετακόμιση σε νέα ποδοσφαιρική στέγη.
Η Σάο Πάολο από την Βραζιλία φέρεται να είναι ένα από τους συλλόγους που δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του, με την Ρίβερ Πλέιτ να αξιώνει 4 εκατομμύρια δολάρια για την πώληση των δικαιωμάτων του.
Στο ίδιο ρεπορτάζ της «soydelmillo.com» σημειώνεται πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα για τον Αργεντινό αριστερό μπακ.
Άλλο δημοσίευμα της ίδιας ιστοσελίδας, επικαλείται πληροφορίες από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τις οποίες η Βραζιλία, το Μεξικό και ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως για παράδειγμα το ελληνικό – όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται – είναι μέσα στους υποψηφίους προορισμούς αναφορικά με το επόμενο βήμα της καριέρας του.
Το ρεπορτάζ κλείνει σημειώνοντας πως ο Έντσο Ντίας δεν πρόκειται να παίξει με την Ρίβερ Πλέιτ μετά την ολοκλήρωση της αποθεραπείας του κι εντός του 2025, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.
Πηγή: SDNA