Λαμπρή παρουσία της Λαμίας στο Alexander The Great – Χρυσή η Κίτσιου, ασημένια η Μερεντάκη
Η Ρίτα Κίτσιου και η Στυλιανή Μερεντάκη από τη Λαμία και την ομάδα Φθιωτικό Αδάμαστο Πνεύμα (Litopoulou Team) ξεχώρισαν στο διεθνές τουρνουά ταεκβοντό «Alexander The Great» με χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα. Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 24 μετάλλια.

Η Ρίτα Κίτσιου και η Στυλιανή Μερεντάκη από τη Λαμία και την ομάδα Φθιωτικό Αδάμαστο Πνεύμα (Litopoulou Team) ξεχώρισαν στο διεθνές τουρνουά ταεκβοντό «Alexander The Great» με χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα. Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 24 μετάλλια.
🥋 Θρίαμβος για τις αθλήτριες της Λαμίας στο «Alexander The Great» Taekwondo G1
Με δύο εντυπωσιακές διακρίσεις για την πόλη της Λαμίας ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά ταεκβοντό «Alexander The Great», που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκέντρωσε περισσότερους από 800 αθλητές από 39 χώρες.
🥇 Η Ρίτα (Αγορίτσα) Κίτσιου – Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία +73 κιλά
Η Αγορίτσα Ρίτα Κίτσιου, μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του ελληνικού ταεκβοντό και εκπρόσωπος της Λαμίας, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία +73 κιλά, αποδεικνύοντας την αγωνιστική της ποιότητα σε διεθνές επίπεδο.
Με εντυπωσιακές εμφανίσεις και καθαρές νίκες, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ.
🥈 Στυλιανή Μερεντάκη – Ασημένιο μετάλλιο στα -67 κιλά
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και η Στυλιανή Μερεντάκη, επίσης από τη Λαμία, η οποία ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία -67 κιλά. Η νεαρή αθλήτρια επιβεβαίωσε τη συνεχή της πρόοδο και έδειξε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
🇬🇷 24 μετάλλια για την ελληνική αποστολή
Στην τέταρτη και τελευταία ημέρα του τουρνουά, η ελληνική αποστολή πέτυχε εξαιρετική συγκομιδή, με 7 χρυσά, 7 ασημένια και 10 χάλκινα μετάλλια σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών.
Το τουρνουά ήταν βαθμολογούμενο G1, προσφέροντας πολύτιμους πόντους στο διεθνές ranking των αθλητών και λειτούργησε ως κριτήριο για μελλοντικές διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
🎉 Απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση
Το τουρνουά «Alexander The Great» συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου.
Ο Δήμαρχος, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την επιθυμία η διοργάνωση να γίνει θεσμός για την πόλη και να εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο.