Παναθηναϊκός: «Ο Ιωαννίδης δεν πωλείται κάτω από 30 εκατ. ευρώ» – Ξεκάθαρος ο Αλαφούζος
💣 Ξεκάθαρος ο Αλαφούζος για Ιωαννίδη! 🗣️ «Δεν τον πουλάμε κάτω από 30 εκατ. ευρώ» 🇮🇹 Η Φιορεντίνα πρόσφερε 15-17 εκατ. αλλά… έπεσε σε τείχος #Panathinaikos #Ioannidis #Αλαφούζος #Fiorentina #μεταγραφικά

Σαφές μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο έστειλε ο Γιάννης Αλαφούζος, με αφορμή το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα για τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε σε ιταλικά ΜΜΕ πως ο διεθνής Έλληνας φορ δεν παραχωρείται με λιγότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ.
Η αποκάλυψη ήρθε μέσω της ιστοσελίδας SpaceViola.com, με τον Ιταλό ρεπόρτερ Λορέντζο Λεπόρε να φιλοξενεί τη δήλωση του ισχυρού άνδρα του «τριφυλλιού» μετά από απευθείας επικοινωνία.
🗣 Τι είπε ο Γιάννης Αλαφούζος:
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πουλήσουμε τον Ιωαννίδη για τίποτα λιγότερο από 30 εκατομμύρια ευρώ. Είναι αλήθεια ότι η Φιορεντίνα έδειξε ενδιαφέρον τον Ιούνιο, αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην απαίτησή μας.»
🔎 Το παρασκήνιο με Φιορεντίνα
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Φιορεντίνα είχε δείξει θερμό ενδιαφέρον για τον 24χρονο επιθετικό από τον Ιούνιο και είχε γνωστοποιήσει προφορικά πως θα μπορούσε να προσφέρει 15-17 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καν σε συζήτηση, επιμένοντας σε τίμημα 30 εκατ. ευρώ, ποσό που λειτουργεί – ξεκάθαρα – αποτρεπτικά.
Ο Ιωαννίδης παραμένει βασικός πυλώνας της ομάδας του Φατίχ Τερίμ και η ΠΑΕ τον θεωρεί μη διαθέσιμο για μεταγραφή, εκτός αν έρθει πρόταση που να «σπάσει» κάθε ρεκόρ πώλησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
𝗘𝗫𝗖𝗟: Giannis Alafouzos, #paofc‘s president told me for @SpaceViola_Com: “We are not willing to sell Ioannidis for anything less than €30 million. It’s true that Fiorentina showed interest in June, but they were unable to meet our valuation.”
Story from 20/6, confirmed. https://t.co/38TjqGBB3T pic.twitter.com/vDKbl5Fr1B
— Lorenzo Lepore (@lorenzooleporee) August 5, 2025











