Μαχητικά αθλήματαΤοπικά Σπορ

Ρίτα Κίτσιου: Επική πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo – 5η στον κόσμο η Λαμιώτισσα πρωταθλήτρια!

Μία σπουδαία παρουσία πραγματοποίησε η Λαμιώτισσα πρωταθλήτρια του Taekwondo, Ρίτα Κίτσιου, η οποία ταξίδεψε στην Κίνα με την Εθνική Ομάδα και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καταγράφοντας ιστορική πορεία.

Μία σπουδαία παρουσία πραγματοποίησε η Λαμιώτισσα πρωταθλήτρια του Taekwondo, Ρίτα Κίτσιου, η οποία ταξίδεψε στην Κίνα με την Εθνική Ομάδα και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καταγράφοντας ιστορική πορεία.


Πρόκριση στις “16” με εμφάνιση–δήλωση ποιότητας

Η αρχή έγινε με μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Γαλλίδα Αβουλέτ, όπου η Κίτσιου επικράτησε με 2-1 γύρους και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες του κόσμου, δείχνοντας αποφασιστικότητα και υψηλό επίπεδο τακτικής.


🔥 Επική ανατροπή για τους προημιτελικούς

Επόμενη αντίπαλος ήταν η σπουδαία Μάτιτς από την Κροατία. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ και θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει… σεμινάριο με τίτλο:

«Μην τα παρατάς ποτέ!»

  • Η Μάτιτς κέρδισε τον πρώτο γύρο με 8-0.
  • Στον δεύτερο γύρο, η Κίτσιου επέστρεψε, πήρε τη νίκη με 7-4 και ισοφάρισε.
  • Στον καθοριστικό γύρο, σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η Κροάτισσα ήταν μπροστά με 7-2, όμως…

Με ατσάλινη θέληση, εξαιρετική συγκέντρωση και επιθετικές λύσεις τη σωστή στιγμή, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γύρισε το παιχνίδι, επικράτησε 8-7 και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!


🥋 Αγώνας για το μετάλλιο απέναντι σε Ολυμπιονίκη

Στους προημιτελικούς, η Κίτσιου αγωνίστηκε στις 10:24 απέναντι στην Βρετανίδα Γουίλιαμς, ασημένια Ολυμπιονίκη από το Τόκιο και μία από τις κορυφαίες αθλήτριες παγκοσμίως.

Σε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι υψηλής έντασης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε 2-0 γύρους, ολοκληρώνοντας την πορεία της με το κεφάλι ψηλά.


🏅 5η στον κόσμο – Τεράστια επιτυχία

Η εντυπωσιακή της παρουσία την κατατάσσει 5η παγκοσμίως στην κατηγορία της – ένα αποτέλεσμα–ορόσημο για το ελληνικό Taekwondo και φυσικά για τη Λαμία.


👏 Μάθημα ψυχής και επιμονής

Η Ρίτα Κίτσιου απέδειξε:

  • ότι τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να ακουστεί η κόρνα,
  • ότι με θέληση μπορούν να γίνουν θαύματα,
  • ότι το μέλλον του ελληνικού Taekwondo είναι εδώ.

Η παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί έμπνευση για κάθε νέο αθλητή και τεράστια διαφήμιση για τον τόπο μας!

Διαβάστε επίσης

Back to top button