FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πέρυσι τον «έθαψε»… φέτος τον «έπνιξε»(vids)

Ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση του έκανε σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος αντιμετώπισε εντός έδρας τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές του Αντέτζο και Μπαράλες, ο ΠΑΣ Λαμία κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα του Χάβου ήταν καλύτερη καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχε ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια πήρε τη νίκη αυτή.

Γκολ-πέναλτι του Μπαράλες το 1-0, δοκάρι για τον Παναθηναϊκό ο Κουρμπέλης.

To ματς:

Πρώτη φάση για τον ΠΑΣ Λαμία, στο 5΄όταν ο Καραμάνος κέρδισε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Επστάιν εκτέλεσε αλλά ο Πούγγουρας με κεφαλιά έστειλε εκ νέου τη μπάλα κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τομάς, ο οποίος έστειλε συστημένη τη μπάλα στο κεφάλι του Καραμάνου, αλλά η κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού πέρασε άουτ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία στο 12΄και πάλι για τη Λαμία, όταν ο Επστάιν βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Διούδη, είχε όλο το χρόνο να σκεφτεί και να πλασάρει αλλά το σουτ που έκανε πέρασε απελπιστικά άουτ.

 

Ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Λαμίας ήταν αρκετά βαρύς με αποτέλεσμα να μην αφήνει τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να παίξουν το ποδόσφαιρο που επιθυμούν.

Στο 16΄ο Δημούτσος έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος πάτησε περιοχή, έβγαλε τη στρωτή πάσα στον Τομάς, ο οποίος έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στο πόδι αμυντικού και ύστερα απομακρύνθηκε.

Στο 23΄και σε μία διεκδίκηση της μπάλας, Μπαράλες και Μπεχαράνο συγκρούστηκαν στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει κάτω ο αμυντικός χαφ της Λαμίας, ενώ ο Αργεντινός χτύπησε στο κεφάλι, γεμίζοντας το πρόσωπό του με αίματα.

Αμφότεροι συνέχισαν κανονικά το παιχνίδι, αφού πρώτα οι γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές της Λαμίας, έβαλαν γάζες και το γνωστό διχτάκι στο κεφάλι του Μπαράλες.

Στο πρώτο μισάωρο η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν απείλησε καθόλου την «κυανόλευκη» άμυνα, με τη Λαμία να έχει την κατοχή και τις φάσεις για να πετύχει κάποιο γκολ.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό και μία από τις καλύτερες του παιχνιδιού ήρθε στο 37΄. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά αρχικά και έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Μπαντή, με τον Πούγγουρα στην επαναφορά να μην μπορεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το ταμείο του 45λεπτου

Η Λαμία ήταν η κυρίαρχος ομάδα του πρώτου 45λεπτου, έχοντας δύο πολύ καλές φάσεις με Επστάιν και Καραμάνο. Επίσης, η ομάδα του Χάβου είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός, απείλησε στο τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Κουρμπέλης έστειλε με κεφαλιά τη μπαλα στο δοκάρι του Μπαντή.

Καλή πρώτη παρουσία για Τομάς και Μπεχαράνο. Κινητικός αρκετά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, ενώ και ο Βολιβιανος ανασταλτικός μέσος έδωσε τη δική του μάχη στο κέντρο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Λαμία να απειλεί. Στο 48΄ο Καραμάνος γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή του Διούδη, ο επιθετικός της Λαμίας έκανε ένα σουτ αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 51΄ο Τομάς έχει τη μπάλα στα πόδια του, πάτησε περιοχή ανατράπηκε από τον Πούγγουρα εντός της μεγάλης περιοχής του Διούδη με τον Κομίνη να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0, σκορπίζοντας χαμόγελα και ξέφρενους πανηγυρισμούς σε όλο το ΔΑΚ Λαμίας.

 

Στο 60΄ο Γιώργος Μπαντής, πέρασε εκτός με αναγκαστική αλλαγή, μιας και κούτσαινε από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Στη θέση του πέρασε ο νεαρός Παναγιώτης Κάτσικας.

Εκπληκτική φάση για τον ΠΑΣ Λαμία και πάλι στο 62΄, όταν ο Δημούτσος έπειτα από κόρνερ της ομάδας του, έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής, έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Διούδης έκανε καταπληκτική επέμβαση, σώζοντας την ομάδα του.

Στο 69΄ο Παναθηναϊκος απείλησε, με σουτ του Χατζηγιοβάνη εκτός της περιοχής του Κάτσικα, αλλά ο Αντέτζο βάζοντας το κεφάλι του δεν άφησε τη μπάλα να φτάσει στον τερματοφύλακά του.

Παρόλο που το γήπεδο ήταν σε κακό χάλι και ο χλοοτάπητας ήταν πολύ βαρύς, η πρώτη κίτρινη κάρτα βγήκε στο 72΄και την είδε ο Δημούτσος για μαρκάρισμα στον Μουνιέ.

Στο 74΄ο Βέργος έγινε κάτοχος της μπάλας, μέσα στη μικρή περιοχή του Κάτσικα, ο οποίος ήταν εκτός φάσης, έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Αντέτζο, έκανε μία επέμβαση σωτήρια για τη Λαμία, διώχνοντας τη μπάλα μακριά.

Στο 87΄ο Μουνιέ έκανε γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Κάτσικας ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Η επόμενη φάση του παιχνιδιού βρήκε και πάλι πρωταγωνιστή τον νεαρό τερματοφύλακα του ΠΑΣ Λαμία.

Ενώ αρχικά φάνηκε πως χάνει τη φάση με τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος τον πέρασε, ο Κάτσικας όμως πετάχθηκε με δεύτερη προσπάθεια στα πόδια του παίκτη του ΠΑΟ και μπλόκαρε με αυτοθυσία τη μπάλα.

Τρίτη συνεχόμενη φάση στα καρέ της Λαμίας. Τεράστια ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη μόνο του να σουτάρει ψηλά άουτ από πολύ κοντά. Από το 80΄οι παίκτες του Γιώργου Δώνη άρχιζαν να πιέζουν, δημιουργώντας παραπάνω τελικές απ΄ότι δημιούργησαν σε όλο το παιχνίδι.

Το 1-0 έμεινε έως το τέλος του αγώνα, με τη Λαμία να παίρνει μία δίκαιη νίκη, έχοντας παίξει καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα παρά το βαρύ τερέν του ΔΑΚ Λαμίας.

Πλέον οι δύο ομάδες θα τα πούνε στον επαναληπτικό αγώνα του ΟΑΚΑ, σε μία από τις 22-23-24 Ιανουαρίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία(Μάκης Χάβος): Μπαντής, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Μπεχαράνο, Τομάς, Μπαράλες, Καραμάνος, Δημούτσος, Επστάιν, Πλιάτσικας.

Αναπληρωματικοί: Κάτσικας, Αναστασιάδης, Σκόνδρας, Κωστίκας, Μπουλούλης, Τσούκαλος, Μπερτόλιο.

ΠΑΟ(Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Βέργος, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Πούγγουρας, Κουλιμπαλί.

Αναπληρωματικοί: Ξενόπουλος, Στάικος, Δώνης, Μουνιέ, Εμμανουηλίδης, Παντελάκης, Σερπεζής.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button