Το «κάρφωσε» ο Τουράμ! / Έκανε σεφτέ η Λαμία!
Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε τον ΝΠΣ Βόλος.

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε τον ΝΠΣ Βόλος.
Με μία γκολάρα του Ροτζέριο του Τουράμ, έπειτα από εκπληκτική κάθετη πάσα του Ταϊρόν, ο ΠΑΣ Λαμία στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής κέρδισε με 1-0 σκορ τον ΝΠΣ Βόλος.
Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, ήταν εμφανώς καλύτερα καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας πάνω από δέκα κλασσικές ευκαιρίες στο παιχνίδι.
Το ματς:
Η Λαμία ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κυρίως από τα άκρα, προσπάθησε να πιέσει τον Βόλο από τα πρώτα λεπτά.
Η ομάδα του Χουάν Φεράντο, κυκλοφορούσε τη μπάλα με γρήγορες πάσες, όμως τα λάθη στο κέντρο άλλαζαν συνεχώς την κατοχή της μπάλας.
Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, στο 15΄ο Ρόμανιτς «έσπασε» ωραία τη μπάλα στον Δημούτσο, αυτός ξεμαρκαρίστηκε άψογα, σούταρε αλλά ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ.
Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Βασιλόγιαννης, ο οποίος βρήκε με σέντρα τον Τουράμ, με τον Βραζιλιάνο να πηδάει ολομόναχος για την κεφαιά αλλά η μπάλα κατέληξε εύκολα στα χέρια του Μελίσσα.
Και πάλι ο Τουράμ στο 22΄απειλεί για τον ΠΑΣ. Ο Ρόμανιτς από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Βραζιλιάνος φορ έπεσε για να πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δεξιο κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.
Στο 24΄πρώτη καλή φάση για τον Βόλο, με τον Φεράρι να βγάζει ωραία σέντρα από τα αριστερά ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε με υπερένταση και στη συνέχεια της φάσης ο Καράμανος έκανε χέρι εκτός της περιοχής…
Ο Μουνίθ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά παρόλο που ήταν σε καλή θέση για απευθείας χτύπημα, έστειλε τη μπάλα άουτ.
Λίγο πριν συμπληρώσουμε μισή ώρας παιχνιδιού, ο Μουνίθ εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Γέντρισεκ ο οποίος δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Σκόνδρα με τον διαιτητή να πηγαίνει στο VAR, αλλά εν τέλει δεν έδειξε τίποτα ο Τσαμούρης.
Σουτ του Τσερούλο μέσα από την περιοχή της Λαμίας, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Θεοδωρόπουλου.
Φάση διαρκείας 39΄για τον ΠΑΣ Λαμία!
Σέντρα του Καραμάνου από τα αριστερά, ο Τουράμ έκανε την προβολή αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα. Ο Ρόμανιτς κυνήγησε τη φάση, έβγαλε τη σέντρα ο τερματοφύλακας του Βόλου έδιωξε αρχικά, η μπάλα από τον Βασιλόγιαννη έφτασε στον Μπεχαράνο ο οποίος σούταρε αλλά η κατάληξη της φάσης ήταν το άουτ!
Τεράστια ευκαιρία για τον Βόλο στο 44΄ο Ντεντάκης απο τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Γέντρισεκ ολομόναχος έκανε την κεφαλιά αλλά ο Θεοδωρόπουλος εντυπωσιακά έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
Το 0-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου 45λεπτου…
Φάσεις είχε… αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι!
Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με κύρα πηγή χαμένων ευκαιριών τον Ροτζέριο Τουράμ.
Ο Βραζιλιάνος είχε τουλάχιστον δύο κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως δεν κατάφερε σε καμία από αυτές να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Συνολικά η Λαμία είχε 4 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, έναντι 2 του Βόλου, με τα φάουλ να είναι από 10 για τις δύο ομάδες.
Μπήκε δυνατά και στο δεύτερο!
Ο ΠΑΣ Λαμία μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βασιλόγιαννη να σουτάρει από καλή θέση, αλλά ο Μελίσσας με δεύτερη προσπάθεια, μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο Τσερούλο στο 47΄έβγαλε μία σέντρα από τα αριστερά για τον Βόλο, ο Γέντρισεκ έκανε την κεφαλιά «ψαράκι» αλλά η μπάλα ευτυχώς πέρασε άουτ.
Τεράστια ευκαιρία για τον Καραμάνο στο 48΄, ο Δημούτσος έβγαλε τη σέντρα ο Έλληνας σέντερ φορ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μελίσσας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βάντερσον, η εκτέλεση ήταν εξαιρετική με τον Καραμάνο να πιάνει και πάλι την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΣ έδιωξε τη μπάλα εντυπωσιακά!
Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε στο 59΄το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ρόμανιτς πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους αλλά πετάχτηκε ο Τσοκάνης και με κεφαλιά έβγαλε τη μπάλα και πάλι κόρνερ.
Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπεχαράνο σούταρε, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε άουτ!
Στο 70΄ο Ταϊρόν έβγαλε ωραία πάσα στον Ρόμανιτς, ο Σέρβος πάτησε περιοχή, σούταρε αλλά ο Μελίσσας και πάλι έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
Εφτά λεπτά μετά, σέντρα του Ρόμανιτς από τα αριστερά, ο Τουράμ έστρωσε στον Ταϊρόν ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και πέρασε κόρνερ…
Η απίστευτη κάθετη του Ταϊρόν και η γκολάρα του Τουράμ!
Στο 80΄και μετά από απίστευα πολλές ευκαιρίες, ο Ταϊρόν έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα στον Τουράμ, αυτός πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0!
Καταπληκτικό γκολ από τον Βραζιλιάνο, ακόμη πιο ωραία κάθετη πάσα από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό…
Η επόμενη φάση ανήκε και πάλι στον ΠΑΣ Λαμία, με τον Τουράμ να σουτάρει μέσα από την μικρή περιοχή, όμως ο Μελίσσας του είπε και πάλι «όχι».
Το 1-0 έμεινε έως το τέλος του αγώνα, με τη Λαμία να παίρνει το πρώτο της τρίποντο στη σεζόν, με εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην ποιοτική ομάδα του Βόλου.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Καραμάνος, Τουράμ, Βασιλόγιαννης
Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Ταϊρόν, Ασίγκμπα, Σάλιακας, Μπουλούλης, Βύντρα, Ανάκογλου
ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Μελίσσας, Δημόπουλος, Τσίκα, Φερράρι, Ντεντάκης, Μαξ Αουγκούστο, Τσοκάκης, Τσερούλο, Τόρρες, Μουνίθ, Γέντρισεκ
Αναπληρωματικοί: Γκαβέλης, Διαμάντης, Τσαούσης, Μπαλογιάννης, Μυστακίδης, Ατιάτ, Μάντζης