Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Νίκη… και τετράδα ο Παναθηναϊκός!

Με γκολ του Μακέντα στο 50’ ο Παναθηναϊκός, που δεν απειλήθηκε καθόλου και ήταν καλύτερος, κέρδισε 1-0 στην Ξάνθη κι ανέβηκε στην τέταρτη θέση της Σούπερ Λίγκα.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ξάνθη Arena

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλειος Φωτιάς

Με γκολ του Μακέντα στο 50’ ο Παναθηναϊκός, που δεν απειλήθηκε καθόλου και ήταν καλύτερος, κέρδισε 1-0 στην Ξάνθη κι ανέβηκε στην τέταρτη θέση της Σούπερ Λίγκα.

Η Ξάνθη μπήκε στο ματς με αμυντικούς προσανατολισμούς. Περισσότερο περίμενε τον ΠΑΟ στο μισό γήπεδο και είχε σκοπό να χτυπήσει σε κάποια κόντρα.

Έτσι, ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟ έφερε ένα σουτ του Μακέντα στο 13′ το οποίο έδιωξε ο Αμπάντ και άλλο ένα του Χατζηγιοβάνη στο 14′ το οποίο έφυγε άουτ. Ενώ, στο 18′ ο Μαλεζάς πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μπεκ πριν αυτός απειλήσει! Ο ΠΑΟ έφτασε σε ένα γκολ στο 32′, αλλά ο διαιτητής Φωτιάς αφού μίλησε και με το VAR, το ακύρωσε για φαουλ του Δώνη πάνω στον Άμπαντ. Η Ξάνθη έκανε το πρώτο της σουτ προς την εστία του Διούδη στο 34′(!) αλλά ο Κοβάσεβιτς δεν βρήκε εστία! Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία στο πρώτο μέρος.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο ΠΑΟ βρήκε το γκολ. Ο Ζαχίντ έδωσε στον Μακέντα και αυτός αφού έστρωσε την μπάλα στο καλό του πόδι, με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1!

Η Ξάνθη δεν… ξύπνησε μετά το γκολ. Ο ΠΑΟ στο 55′ άγγιξε και το 0-2 με τον Μπεκ αλλά ο Άμπαντ τον σταμάτησε εντυπωσιακά!

Ο δανεικός από την Τενερίφη πορτιέρο της Ξάνθης σταμάτησε και τον Ανουάρ στο 67′ κρατώντας το 0-1 και την Ξάνθη εντός παιχνιδιού.

Αλλά πάλευε μόνος του καθώς επιθετικά η Ξάνθη δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Διούδη ο οποίος σαν σε προπόνηση θα λέγαμε σταμάτησε το γυριστό του Κάστρο στο 80′.

Οι Ακρίτες έμειναν και με δέκα παίκτες στο φινάλε του αγώνα (Αποβλήθηκε ο Μπαριέντος για σκληρό μαρκάρισμα στον Ανουάρ) και σε εκείνο το σημείο τελείωσε και το ματς αφού είχαν πια και αριθμητικό μειονέκτημα ώστε να ψάξουν την ισοφάριση.

ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Κασάδο, Σόσα(53′ Mπαριέντος), Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Εντουάρντο(77′ Φοσέ), Στάρτζεον(58′ Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Δώνης, Πούγγουρας, Ζαχίντ(84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπεκ(73′ Νάγκι), Χατζηγιοβάνης(67′ Χατζηθεοδωρίδης), Ανουάρ, Μακέντα

Διαβάστε επίσης

Back to top button