Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Σκάνδαλο με σεξουαλική εκβίαση: Το ξέρουν εδώ και 7 χρόνια και ουδείς μιλάει!

Μία συγκλονιστική υπόθεση αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο OPEN» για έναν διεθνή αθλητή που τιμωρήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.

Μία συγκλονιστική υπόθεση αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο OPEN» για έναν διεθνή αθλητή που τιμωρήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε.

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι στις 21 Μαρτίου 2014 η δικαστική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) αποφάσισε να τιμωρήσει διεθνή αθλητή για σεξουαλική παρενόχληση. Επέβαλε την ποινή της απαγόρευσης συμμετοχής στους αγώνες για 9 μήνες επειδή ο αθλητής στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νέων, που διεξήχθη στην Γκουανταλαχάρα της Ισπανίας, παρενόχλησε σεξουαλικά δύο συναθλήτριές του. Η δικαστική επιτροπή της ΕΛΟΚ έλαβε έγγραφες αναφορές – καταγγελίες από τις δύο ανήλικες αθλήτριες, αλλά και από τους γονείς τους.

«Αν δεν ενέδιδε η ανήλικη αθλήτρια, ο πατέρας του αθλητή θα την έδιωχνε από την Εθνική»

Η πρώτη αθλήτρια καράτε που καταγγέλλει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά, ανέφερε στον πατέρα της ότι ο συναθλητής της, της είπε: «Γαμ@@@ μου, είσαι νταρντανογυναίκα, δεν μπορώ να σου κάνω και κάτι, αν ήταν η άλλη εδώ τέτοια ώρα, θα την βίαζα». Την επόμενη ημέρα ο ίδιος αθλητής εισέβαλε στο δωμάτιο της άλλης ανήλικης αθλήτριας και σύμφωνα με την καταγγελία της: «Με έριξε στο κρεβάτι και άρχισε να με φιλάει. Προσπάθησε να μου κάνει πιπιλιά στο λαιμό. Δεν τον άφησα, τον έσπρωχνα, τον βάραγα, αλλά αυτός δεν σταματούσε. Τον γρατσούνισα στο αριστερό μέρος του προσώπου του. Έτρεχε αίμα. Μου είπε: «Μωρή βλαμμένη με γρατσούνισες».

Στη συνέχεια τον βάρεσα ξανά και έφυγα από το δωμάτιο. Προπονητής της εθνικής ομάδας κατέθεσε στη δικαστική επιτροπή ότι ο αθλητής άφησε υπονοούμενο ότι αν δεν ενέδιδε η δεύτερη ανήλικη αθλήτρια, ο πατέρας του που ήταν ισχυρό διοικητικό στέλεχος στην ομοσπονδία, θα την έδιωχνε από την εθνική ομάδα.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button