Τοπικές Ειδήσεις

Προειδοποίηση Τσιόδρα για τις μεταλλάξεις: «Εμβόλιο κάθε χρόνο και έξυπνα μέτρα»

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την πανδημία, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν έχει τελειώσει έκρουσε με δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την πανδημία, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν έχει τελειώσει έκρουσε με δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

«Καμπανάκι» κινδύνου για την πανδημία που δεν έχει τελειώσει, έκρουσε για ακόμη μία φορά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας στο 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, που έγινε διαδικτυακά και ο καθηγητής δεν έβγαλε στιγμή τη μάσκα του, τόνισε πως “από εδώ και στο εξής οι προβλέψεις με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις άγνωστες παραμέτρους είναι οι ακόλουθες:

-Είναι απαραίτητη η ποιοτική επιτήρηση με νέα εργαλεία,

-Η ανοσία θα είναι και φυσική – εκτός από τα εμβόλια- και πιθανόν μακράς διαρκείας, ενώ

-Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν η εξέλιξη ιού, οι μεταλλάξεις.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το επόμενο διάστημα “ο εμβολιασμός μας μία φορά τον χρόνο και η αντιμετώπιση του ιού με έξυπνα μέτρα τα οποία θα έχουν ευρεία κοινωνική αποδοχή”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr, ο ίδιος τόνισε ότι “η αρχική επιδημία έγινε πανδημία σαν αποτέλεσμα τεράστιων ελλειμμάτων” και συμπλήρωσε ότι “πρέπει να είμαστε περισσότερο έτοιμοι στο μέλλον”.

Παράλληλα σημείωσε ότι σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων στην χώρα μας είναι τα 39 έτη δίνοντας το παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας με τις ηλικίες 20-39 και 45-49 να είναι πρώτες στην λίστα.

Ακόμα, εξήγησε πως το Rt στη Θεσσαλονίκη είναι στο 0.87, στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά στο 0.74, ενώ στην επικράτεια είναι στο 0.86.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button