ΕΠΣ Φθιώτιδας: Η συνάντηση και οι υποσχέσεις που δόθηκαν!
Παράταση ζωής ή ουσιαστική λύση του προβλήματος;

Και συνάντηση έγινε και αρκετά σωματεία έδωσαν το παρών και υποσχέσεις δόθηκαν και περιμένουμε τα αποτελέσματα.
Εδώ και μερικές μήνες (για να μην πω χρόνια) το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη Φθιώτιδα βρίσκεται σε μία παράξενη (μπορεί και όχι) κατάσταση. Πολλές ανακοινώσεις κάθε Σαββατοκύριακο από ομάδες για διαιτητικές αποφάσεις, αντιδράσεις διαιτητών κ.α.
Όπως ίσως να γνωρίζετε, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης της Θύελλας Μεγάλης Βρύσης στις 22 Δεκεμβρίου, μέσα από την οποία καλούσε τα σωματεία σε συνάντηση για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα που ταλανίζει και φέτος το φθιωτικό ποδόσφαιρο και προκαλεί κάθε αγωνιστική εκνευρισμό και όχι μόνο.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε, εχθές Τετάρτη 8/1 όπως είχα αναφέρει στο ρεπορτάζ μας και το παρών έδωσαν προφανώς η διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας, η Επιτροπή Διαιτησίας αλλά και εκπρόσωποι από περίπου 25 σωματεία από τα 32 συνολικά που αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Φθιώτιδας.
Το ζουμί της συνάντησης ήταν τα παράπονα των ομάδων για τις διαιτησίες που έχουν αντιμετωπίσει έως τώρα στα πρωταθλήματα, μετέπειτα οι εκπρόσωποι άκουσαν το ΔΣ της ΕΠΣΦ και το τι προτίθεται να κάνει για να μπορέσει να «γιατρευτεί» η «άρρωστη» κατάσταση που επικρατεί και η θέση της Επιτροπής Διαιτησίας για όλα όσα έχουν γίνει έως τώρα (η σειρά είναι τυχαία).
Το δικό μας ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ΕΠΣΦ υπογράμμισε για ακόμη μία φορά στα σωματεία το να σταματήσουν να βγάζουν ανακοινώσεις με παράπονα προς διαιτητές, διότι πρώτα απ΄όλα «πέφτει κι΄άλλο λάδι στη φωτιά» ενώ θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες και τις προβλεπόμενες τιμωρίες… της Πειθαρχικής Επιτροπής αν συνεχιστούν οι αναρτήσεις με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο.
Η Επιτροπή Διαιτησίας από την άλλη, τόνισε ξανά πως θα δοθεί έμφαση και περισσότερος χώρος σε νέους διαιτητές έτσι ώστε να παίρνουν περισσότερα παιχνίδια νεαρά παιδιά της διαιτησίας και οι παλαιότεροι να αποχωρήσουν σταδιακά. Κάτι, το οποίο όπως είναι λογικό θέλει δουλειά και από την Επιτροπή και από τους ίδιους τους διαιτητές αλλά και από τα σωματεία τα οποία θα πρέπει να κάνουν την απαραίτητη υπομονή για να εξελιχθούν οι νέοι μέσα από τα παιχνίδια, ενώ παράλληλα οι ίδιοι (παράγοντες σωματείων) δαπανούν χρόνο και χρήμα για να μπορέσουν να κρατήσουν «ζωντανές» τις ομάδες των περιοχών τους.
Ειπώθηκαν κι΄ άλλα τα οποία δεν νομίζουμε ότι αξίζει να αναφέρουμε. Θα τονίσουμε όμως για ακόμη μία φορά την ανάγκη για άμεση διόρθωση των προβλημάτων που έχουν προκύψει για να μπορέσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να ξεκινήσουμε να απολαμβάνουμε ξανά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όπως γινόταν παλιά…