🔁 «Θέλει Πινέδα ο Αλμέιδα στη Σεβίλλη» – Σενάρια για τον Μεξικανό άσο της ΑΕΚ
🔁 Μετά τον πάγκο της Σεβίλλης, ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να πάρει μαζί του και τον… Ορμπελίν Πινέδα! 🇲🇽 Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, ο τεχνικός της πρώην πρωταθλήτριας ΑΕΚ ζήτησε τον Μεξικανό χαφ στη νέα του ομάδα! #Almeida #Pineda #SevillaFC #AEK #Μεταγραφές

Στην Ισπανία έχει ήδη ξεκινήσει η μεταγραφολογία γύρω από τη νέα εποχή της Σεβίλλης με προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα, και το πρώτο όνομα που φέρεται να έχει ζητήσει ο Αργεντινός τεχνικός δεν είναι άλλο από τον Ορμπελίν Πινέδα.
Η ιστοσελίδα Fichajes.net αποκαλύπτει πως ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ θέλει να εντάξει στο ρόστερ της Σεβίλλης τον 28χρονο Μεξικανό χαφ, με τον οποίο διατηρεί άψογες σχέσεις και έχει συνεργαστεί τόσο στις Τσίβας όσο και στην Ένωση, κατακτώντας τίτλους σε Μεξικό και Ελλάδα.
✍️ Παλιά «καψούρα» της Σεβίλλης, νέα πιθανότητα λόγω Αλμέιδα
Η περίπτωση του Πινέδα δεν είναι άγνωστη στους Σεβιγιάνους, καθώς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν. Ωστόσο, με τον Αλμέιδα πλέον στον πάγκο, το ενδιαφέρον φαίνεται να «φουντώνει» εκ νέου.
Ο Πινέδα δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2028 με την ΑΕΚ, ωστόσο – σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ – από το φετινό καλοκαίρι ενεργοποιούνται ρήτρες αποδέσμευσης:
- 8 εκατ. ευρώ για συλλόγους από Λατινική Αμερική
- 10 εκατ. ευρώ για συλλόγους από τη Σαουδική Αραβία
❗ Δεν υπάρχει αντίστοιχη ρήτρα για ομάδες από την Ευρώπη.
Αυτό σημαίνει πως αν η Σεβίλλη προχωρήσει σε επίσημη πρόταση, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσες διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, που έχει τον παίκτη σε κομβικό ρόλο.
🇲🇽 Εθνική Μεξικού και Gold Cup
Αυτή τη στιγμή, ο Πινέδα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με την εθνική ομάδα του Μεξικού, συμμετέχοντας στο Gold Cup 2025, κάτι που ενδέχεται να καθυστερήσει τις όποιες εξελίξεις στο άμεσο διάστημα.
📌 Το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα είναι ανοιχτό και όλα δείχνουν πως αν η Σεβίλλη κινηθεί επίσημα, ο παίκτης θα αποτελέσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μεταγραφικά ονόματα του καλοκαιριού.