🟡⚫ Σιμάνσκι – Λέγκια: Περιμένει η ΑΕΚ, πιέζει ο Πολωνός για επιστροφή στη Βαρσοβία
🔁 Επιστρέφει στην Πολωνία ο Σιμάνσκι; Η Λέγκια έχει συμφωνήσει με τον παίκτη, αλλά περιμένει την εξέλιξη στην Ευρώπη πριν κάνει επίσημη πρόταση 🔎 💸 Ζητά 2 εκατ. η ΑΕΚ, δίνει 1,2 η Λέγκια – Στο 20% η Αχμάτ #ΑΕΚ #Szymanski #Legia #TransferNews #EuropaLeague #LamiaSports

Η επιστροφή του Νταμιάν Σιμάνσκι στην πατρίδα του μέσω της Λέγκια Βαρσοβίας φαίνεται να είναι προ των πυλών, αλλά το deal με την ΑΕΚ ακόμη δεν έχει «κλειδώσει».
🇵🇱 Ο παίκτης θέλει, η Λέγκια περιμένει
Ο 30χρονος Πολωνός μέσος δεν βρίσκεται στα πλάνα της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν και έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τη Λέγκια για τριετές συμβόλαιο. Η πολωνική ομάδα όμως δεν βιάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση, περιμένοντας αφενός την έκβαση της ευρωπαϊκής της πορείας (αγωνίζεται στον γ’ προκριματικό του Europa League με την ΑΕΚ Λάρνακας) και αφετέρου πιθανή μείωση των απαιτήσεων της Ένωσης.
💰 Τα οικονομικά δεδομένα
Σύμφωνα με τον Πολωνό δημοσιογράφο Τόμας Βλοντάρτσικ, η Λέγκια κοστολογεί τη μεταγραφή περίπου στο 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ η ΑΕΚ φέρεται να ζητά περίπου 2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, το 20% του ποσού της μεταγραφής θα καταλήξει στην πρώην ομάδα του Σιμάνσκι, την Αχμάτ Γκρόζνι, λόγω σχετικής ρήτρας.
Το κλίμα πάντως είναι θετικό για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, αρκεί η ΑΕΚ να ρίξει τις απαιτήσεις της, κάτι που ενδέχεται να γίνει μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.











