Τοπικά Σπορ

Β’ Εθνική Χάντμπολ – Οι Αμφικτύονες Λαμίας λύγισαν στα Ιωάννινα αλλά έδειξαν χαρακτήρα

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, ανατροπές και δυνατές μονομαχίες, οι Αμφικτύονες Λαμίας γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, χάνοντας εκτός έδρας από τον Α.Ο. Ιωαννίνων με 24–23.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, ανατροπές και δυνατές μονομαχίες, οι Αμφικτύονες Λαμίας γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, χάνοντας εκτός έδρας από τον Α.Ο. Ιωαννίνων με 24–23. Παρά το τελικό αποτέλεσμα, η ομάδα της Λαμίας έδειξε ξανά το μαχητικό της πρόσωπο και «άγγιξε» έναν πολύτιμο βαθμό στο φινάλε.


Το ματς – Από το -4 μέχρι την… ανάσα της ισοφάρισης

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πήραν νωρίς προβάδισμα 3–4 τερμάτων, διατηρώντας τον έλεγχο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (13–12). Οι Αμφικτύονες όμως δεν άφησαν το παιχνίδι να τους ξεφύγει και παρέμειναν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι παίκτες του Τσιάπα και του Πετράκη πραγματοποίησαν εντυπωσιακή αντεπίθεση, μειώνοντας από το 23–19 σε 24–23 και φτάνοντας μια ανάσα από την ισοφάριση. Ωστόσο, ο ΑΟΙ κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πανηγύρισε τη νίκη που τον διατηρεί μόνο πρώτο στη βαθμολογία.

Αναλυτικά τα πεντάλεπτα του αγώνα:

1–0, 4–2, 8–4, 11–7, 11–10, 13–12 (ημ.), 15–13, 16–14, 18–15, 20–19, 23–19, 24–23.


Η εικόνα των Αμφικτυόνων – Μεγάλη εμφάνιση από Νταφλούκα

Οι Αμφικτύονες είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Νταφλούκα, ο οποίος σημείωσε 10 τέρματα και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Πολύτιμη ήταν και η συμβολή των Παπαγεωργίου (4 γκολ) και Λαμπράκη (3 γκολ), ενώ επτά ακόμη παίκτες σκόραραν, δείχνοντας το βάθος του ρόστερ.

Σκόρερς Αμφικτυόνων Λαμίας:

  • Νταφλούκας 10

  • Παπαγεωργίου 4

  • Λαμπράκης 3

  • Μαστροκώστας 2

  • Κωνσταντινίδης 1

  • Σιάππας 1

  • Λώρας 1

  • Μαντζώρος 1

Διαβάστε επίσης

Back to top button