Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού ο Κέπα – Εξετάζεται σοβαρά η περίπτωσή του για τον άσο
Στην αναζήτηση τερματοφύλακα κορυφαίου επιπέδου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με ένα ιδιαίτερα ηχηρό όνομα να έρχεται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα.

Στην αναζήτηση τερματοφύλακα κορυφαίου επιπέδου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, με ένα ιδιαίτερα ηχηρό όνομα να έρχεται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, οι «πράσινοι» έχουν διερευνήσει την περίπτωση του Κέπα Αριθαμπαλάγα, ο οποίος ανήκει στην Άρσεναλ.
Η απόκτηση βασικού τερματοφύλακα αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Παναθηναϊκού, κάτι που είχε φανεί ήδη από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν για τον Χρήστο Μανδά. Πλέον, στο «κάδρο» μπαίνει και ο Ισπανός γκολκίπερ, ο οποίος δεν έχει ενεργό ρόλο στους «Κανονιέρηδες», έχοντας καταγράψει μόλις δύο συμμετοχές.
Θέλει αποχώρηση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο δανεισμού ή πώλησης
Ο Κέπα είναι ένας τερματοφύλακας που γνωρίζει πολύ καλά ο Ράφα Μπενίτεθ, ενώ από την Αγγλία προκύπτει ότι και ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Άρσεναλ, είτε με τη μορφή δανεισμού είτε με χαμηλό ποσό μεταγραφής, προκειμένου να βρει χρόνο συμμετοχής.
Σημαντικό ρόλο στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού παίζει και το οικονομικό σκέλος, καθώς το συμβόλαιο του Ισπανού δεν θεωρείται απαγορευτικό για τους «πράσινους». Ήδη έχει γίνει διερευνητική επαφή με την πλευρά της Άρσεναλ και απομένει να φανεί αν θα υπάρξουν εξελίξεις σε μία υπόθεση που αφορά γκολκίπερ top class με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Κέπα ανήκει στην ίδια μανατζερική στέγη με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, στοιχείο που ενδέχεται να διευκολύνει τις επαφές.
Το πλούσιο βιογραφικό του Κέπα
Ο 31χρονος τερματοφύλακας ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο, φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα, με 54 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2018 η Τσέλσι τον απέκτησε έναντι 80 εκατ. ευρώ, με τον Ισπανό να αγωνίζεται σε 163 παιχνίδια και να κρατά ανέπαφη την εστία του σε 59 αγώνες.
Στη συνέχεια ακολούθησαν δανεισμοί στη Ρεάλ Μαδρίτης (20 συμμετοχές) και στην Μπόρνμουθ (35 συμμετοχές), πριν η Άρσεναλ τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2025 έναντι 5,8 εκατ. ευρώ.
Σε διεθνές επίπεδο έχει φορέσει 13 φορές τη φανέλα της Εθνική Ισπανίας, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2028. Η χρηματιστηριακή του αξία εκτιμάται αυτή τη στιγμή στα 7 εκατομμύρια ευρώ.











