Γ' ΕθνικήΠοδόσφαιρο

Ζαχαρόπουλος: «Να αρχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται»

Μετά τη φιλική νίκη του ΠΑΣ Λαμία με 5-0 επί του Αίαντα Σούρπης, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, μίλησε για την εικόνα της ομάδας, τις δοκιμές νέων ποδοσφαιριστών, την αξιοποίηση των παιδιών από τις υποδομές, αλλά και τον στόχο της νέας σεζόν.

Μετά τη φιλική νίκη του ΠΑΣ Λαμία με 5-0 επί του Αίαντα Σούρπης, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, μίλησε για την εικόνα της ομάδας, τις δοκιμές νέων ποδοσφαιριστών, την αξιοποίηση των παιδιών από τις υποδομές, αλλά και τον στόχο της νέας σεζόν.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» στάθηκε ιδιαίτερα στη δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια στις ακαδημίες, ενώ αναφέρθηκε και στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

«Να αρχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται»

«Δοκιμάσαμε κάποιους παίκτες και προσπαθήσαμε να δουλέψουμε όσο πιο απλά γίνεται, έτσι ώστε να αρχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είμαι ευχαριστημένος τόσο από τη διάθεση των παιδιών και τη συμπεριφορά τους, όσο και από αυτά τα λίγα πράγματα που προλάβαμε να δείξουμε και αρχίζουμε να τα βγάζουμε στο γήπεδο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί από αυτούς τους παίκτες ήταν και πέρυσι στην ομάδα. Μπορεί να μην είχαν όλοι πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά ήταν όλοι μέσα σε ένα σύνολο, οπότε έχουμε μια υποδομή πάνω στην οποία μπορούμε να δουλέψουμε».

Η ενίσχυση του ρόστερ και οι υπό δοκιμή παίκτες

«Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ομάδα μας. Ήρθαν κάποιοι παίκτες υπό δοκιμή, τρεις παίκτες από τη Γαλλία, ενώ ήρθαν και άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, τους οποίους κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, υπάρχουν και παιδιά από τις υποδομές, δικά μας παιδιά, στα οποία έχουμε δείξει εμπιστοσύνη.

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα για το μέλλον. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και είναι η παραμονή. Μέρα με τη μέρα βλέπουμε την ομάδα μας και προσπαθούμε να γίνουμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί».

«Είμαι στον πέμπτο μου χρόνο – Έχουμε βγάλει πολλούς παίκτες από τις υποδομές»

«Εγώ βρίσκομαι στον πέμπτο μου χρόνο στην ομάδα. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ήμουν στις υποδομές. Έχουμε βγάλει κατά καιρούς πολλούς παίκτες. Ο Ρίγας είναι στον Βόλο, ο Κυραμέδας είναι στον Ολυμπιακό, ο Μπράνης είναι στον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν όμως και κάποια παιδιά που δεν έκαναν αυτό το βήμα παραπάνω και είναι τώρα στην ομάδα μας, γιατί θέλησαν να επιστρέψουν. Μάλιστα, ο τελευταίος παίκτης που ήρθε με πήρε τηλέφωνο ενώ βρισκόταν σε άλλη ομάδα και μου είπε: «Θέλω να έρθω εδώ που ξεκίνησα».

Αυτά τα παιδιά τα δουλεύουμε χρόνια τώρα, κάποια λιγότερο και κάποια περισσότερο, και εννοείται ότι αποτελούν μια παρακαταθήκη. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει στις υποδομές. Δεν έγινε ξαφνικά μέσα σε 20 ημέρες ή σε έναν χρόνο».

«Ο Διαμαντής ξεκίνησε από τα 15 του και τώρα παίζει βασικός»

«Κάποια παιδιά τα έχω από 15 χρονών. Ο Διαμαντής, που αγωνίζεται ως δεξί μπακ, ξεκίνησε από τα 15 του και σήμερα παίζει βασικός. Πέρυσι έπαιξε περίπου τα μισά παιχνίδια ως βασικός και φέτος είναι και πάλι στο ρόστερ της ομάδας.

Όπως βλέπετε, η πρώτη ενδεκάδα ήταν ουσιαστικά όλοι Λαμιώτες. Από τον Χριστόφορο Αργανίδη, που είναι ένα παιδί που σπούδασε και επέστρεψε και είχε περάσει από τις υποδομές, μέχρι και τα υπόλοιπα παιδιά. Ήταν στις Κ19, αν θυμάμαι καλά.

Είναι όλα παιδιά που αποτελούν παρακαταθήκη για την ομάδα της Λαμίας. Έτσι δουλεύουμε. Μπορούν να υπάρχουν νεαρά παιδιά στην ομάδα. Βλέπετε ότι ο μεγαλύτερος σε εμάς είναι ο Θανάσης Μαργαρίτης, στα 30 του χρόνια. Όλοι οι υπόλοιποι είναι νεαροί σε ηλικία και σίγουρα αυτό έχει την αξία του».

«Πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι»

«Το πρωτάθλημα, όπως το βλέπουμε φέτος, θα έχει συνεχώς στερεοελλαδίτικα ντέρμπι. Είναι παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον. Τα συγκεκριμένα ντέρμπι φημίζονται κυρίως για την ένταση που έχουν. Όλα τα ντέρμπι έχουν ένταση, αλλά είναι καλό ότι πρόκειται για κοντινές αποστάσεις.

Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, γιατί, όπως είπατε κι εσείς, όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Και για μια ομάδα η οποία ξεκίνησε στις 16-17 Αυγούστου, αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά τα παιχνίδια».

«Έχουμε δύσκολο ματς με την Αρτάκη»

«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερό μας, να δουλέψουμε για τις ημέρες που μας έχουν απομείνει. Έχουμε ένα δύσκολο ματς στις 13 Σεπτεμβρίου με την  Αρτάκη και θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος».

Διαβάστε επίσης

Back to top button