Mαντσίνι: «Να πάμε την Ιταλία στην κορυφή»

Συγκινημένος ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατά την παρουσίασή του ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια, αλλά υποσχέθηκε πράξεις.
Ο Ιταλός προπονητής άφησε τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για να αναλάβει τη «σκουάντρα ατζούρα», που έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τον αποκλεισμό της στα μπαράζ από την Σουηδία.
Ο Μαντσίνι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας και κατά την επίσημη παρουσίασή του είπε, μεταξύ άλλων:
«Είμαι συγκινημένος διότι δεν είναι κάτι απλό να αναλαμβάνεις την εθνική σου ομάδα, είναι η ύψιστη τιμή για έναν προπονητή. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία, γιατί μου έδειξε πόσο με θέλει και με εμπιστεύεται. Νιώθω περήφανος γιατί ήρθα στην εθνική ομάδα κάτω των 14 ετών το 1978 και τώρα επιστρέφω σαν προπονητής. Νιώθω πως είναι η κατάλληλη στιγμή και ξέρω πως πρέπει να πετύχουμε κάτι σπουδαίο με την εθνική ομάδα. Η απουσία μας από το Μουντιάλ είναι κάτι που δύσκολα χωνεύεται, αλλά τώρα θέλω να πάμε μαζί την Ιταλία στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Ελπίζω να ξαναφέρουμε την εθνική ομάδα ξανά στο υψηλότερο επίπεδο. Με σκληρή δουλειά μπορούμε να το καταφέρουμε».











