Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Έμεινε εκτός τετράδας η Εθνική Εφήβων

Η Εθνική Εφήβων δεν τα κατάφερε στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ U18, κόντρα στην αήττητη Τουρκία, και ηττήθηκε 81-63 μένοντας εκτός ημιτελικής φάσης.

Όλα κρίθηκαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο, από τα τέλη της τρίτης περιόδου μέχρι της αρχές της τέταρτης. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η ελληνική ομάδα βρισκόταν τρεις πόντους πίσω στο σκορ, 53-50, αλλά δέχτηκε ένα σερί 14-0, το οποίο σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μωραΐτη, αποδείχθηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς.

Πλέον, η Εθνική Εφήβων θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση, αντιμετωπίζοντας, αρχικά, τον ηττημένο του ζευγαριού Γαλλία-Ισπανία. Πάντως, ο βασικός στόχος, η παραμονή στην Α’ Κατηγορία επετεύχθη με την πρόκριση στα προημιτελικά.

Κόντρα στην Τουρκία, ο Δημήτρης Μωραΐτης, ο οποίος τραυματίστηκε στο 29ο λεπτό, είχε 8 πόντους, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Ο Καμπουρίδης με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Εθνική Εφήβων.

Ελλάδα: Καλαϊτζάκης Γ. 11 (7ρ., 4 ασ.), Μωραϊτης 8 (1 τρ., 6 ασ.), Καμπερίδης 8 (1), Καλαϊτζάκης Π. 2, Δούβλης 2, Πιλάβιος 3 (1), Δομπρογιάννης 5 (1), Αρσενόπουλος, Καμπουρίδης 20 (2), Γάργαλης 2, Λιούνης, Βύρλας 2

Τουρκία: Ακιούζ 13 (1), Χαζέρ 6, Ακάι 4, Τανισάν, Σεϊμπίρ 5, Ντορά 13 (3), Σενέλ 17 (3), Ατάρ 22 (11 ρ.), Μουσταφά, Σαρικάγια 1

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button