Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ολυμπιακός: «Χρυσάφι» στα ταμεία από την UEFA – Με τελικό και κούπα παίρνει 5 εκατ.!

Έχοντας εξασφαλισμένα περίπου 11,5 εκατ. ευρώ από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία, ο Ολυμπιακός προσβλέπει σε πολύ περισσότερα στο φινάλε της σεζόν!

Έχοντας εξασφαλισμένα περίπου 11,5 εκατ. ευρώ από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία, ο Ολυμπιακός προσβλέπει σε πολύ περισσότερα στο φινάλε της σεζόν!

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκρισή τους στον τελικό του Conference League, μετά τον  θρίαμβο επί της Άστον Βίλα και το καρέ (2-4) μέσα στο Μπέρμιγχαμ.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου στην Opap Arena, το νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ, εκεί όπου ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που θα σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Την ίδια στιγμή είναι πολύ σημαντικά και τα χρήματα που έχουν ήδη μπει, αλλά και θα μπουν στα ταμεία της πειραϊκής ΠΑΕ.

Ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης θα φέρει ακόμη 3 εκατ. ευρώ, ενώ αν κατακτήσει και το τρόπαιο θα εισπράξει ακόμη 2 εκατ. ευρώ ως μπόνους!

Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο… σακούλι του περισσότερα από 11,5 εκατ. ευρώ. Τα 3,6 εκατ. ευρώ αφορούν στην παρουσία του στους ομίλους του Europa League, ακόμη 1,5 εκατ. για τις επιδόσεις του εκεί, ενώ περίπου 4 εκατ. ευρώ έχει κερδίσει από την ως τώρα πορεία του στο Conference League, με τα μισά εξ αυτών να αφορούν μόνο τη συμμετοχή στα ημιτελικά. Για την κατάταξή του παίρνει ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ κι άλλο 1 εκατ. ευρώ περίπου είναι το market pool.

Από εκεί και πέρα, στο φινάλε της σεζόν, πρόκειται να μπουν στα ταμεία επιπλέον χρήματα από το market pool, αλλά και χρήματα τα οποία έχουν περισσέψει και η UEFA αναδιανέμει στις ομάδες.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button