Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ούτε τώρα η Ελλάδα…

Μία ακόμη ήττα για την Εθνική ομάδα μπάσκετ η οποία δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Φιλανδία και πάω αύριο για έναν μεγάλο τελικό με την Πολωνία.

Αποκαρδιωτική ήταν η Εθνική Ανδρών κόντρα στη Φινλανδία. Η Ελλάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε με 89-77. Οι διεθνείς μας “ξύπνησαν” στο τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Πλέον, θα τα παίξουν όλα κόντρα στην Πολωνία, για να περάσουν στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ.

H Φινλανδία ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 8-0. Η Ελλάδα ήταν άστοχη στην επίθεση και στα πρώτα τέσσερα λεπτά πέτυχε μόλις έναν πόντο (1-8). Οι Φινλανδοί αντίθετα δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα κόντρα στην ελληνική άμυνα και γρήγορα πήραν διψήφια διαφορά (3-14).

Η Ελλάδα δεν είχε στην πρώτη περίοδο καμία επιθετική λύση, ενώ εκτός των άλλων ήταν άστοχη και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, καθώς είχε 6/14 βολές. Η Φινλανδία εκμεταλλεύτηκε την αστοχία μας και διατήρησε το προβάδισμα της (14-23).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε το “όπλο” του ο Μάρκανεν και με συνεχόμενους πόντους έστειλε τη διαφορά και πάλι πάνω από τους 10 (20-31). Η Ελλάδα με ένα μικρό σερί 5-0 μείωσε τη διαφορά (24-31), αλλά ο Κόπονεν με τρίποντο και φάουλ την ανέβασε και πάλι στους 11 (24-35). Οι Έλληνες διεθνείς προσπαθούσαν να “ρίξουν” τη διαφορά, αλλά οι Φιλανδοί είχαν τις λύσεις, κυρίως από τα 6.75 μ., και δεν άφηναν την Ελλάδα να τους πλησιάσει (33-45).

Η “ανυπαρξία” της Εθνικής μας στην άμυνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Φινλανδοί έκαναν ότι ήθελαν και έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με 20 πόντους (36-56). H Ελλάδα το μόνο που κατάφερε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, ήταν να μειώσει στους 15 (52-67).

Η Ελλάδα “ξύπνησε” στην τελευταία περίοδο και με σερί 13-0 “έριξε” τη διαφορά στους 4 (65-69). Σ΄εκείνο το σημείο ο Μάντζαρης έκανε αντιαθλητικό φάουλ, ο ελληνικός πάγκος δέχτηκε τεχνική ποινή και ο Μαρκάνεν ευστόχησε σε τρίποντο και η διαφορά ανέβηκε αμέσως στους 10 (65-75).

Η Εθνική προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να κάνει την ανατροπή, αλλά η προσπάθεια της έμεινε στη μέση. Η Φινλανδία κατάφερε να πάρει τη νίκη και η Ελλάδα πλέον θα τα παίξει όλα για την πρόκριση αύριο (06/09) κόντρα στην Πολωνία.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 33-45, 52-67, 77-89

πηγή: e-basket

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button