Άλλα αθλήματαΜπάσκετΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Basketball Camps για 3η συνεχή χρονιά με τον Νίκο Οικονόμου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει Basketball Camps σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, για τρίτη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και έμπειρο προπονητή Νίκο Οικονόμου.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει Basketball Camps σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, για τρίτη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και έμπειρο προπονητή Νίκο Οικονόμου.

Πρόκειται για δοκιμασμένη και επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερα από 600 παιδιά. Η διοργάνωση καθιερώνεται πλέον και αποσκοπεί στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αλλά και τη γνωριμία τους με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Ο Νίκος Οικονόμου μαζί με το τεχνικό του team, στο οποίο συμμετέχουν προπονητές και γυμναστές με πλούσιο βιογραφικό και παιδαγωγική ικανότητα, ενώ έχουν ενταχθεί και Στερεοελλαδίτες, αναλαμβάνουν τη διπλή αποστολή:

Να μάθουν στα παιδιά βασικές τεχνικές του Basket.

Να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές, που θα τους μιλήσουν κυρίως για την αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στα ακόλουθα γήπεδα, τα οποία παραχωρούν οι συνεργαζόμενοι Δήμοι, στις εξής ημερομηνίες:

Άμφισσα – Γήπεδο “Χριστολιάς Καμπεράκης” – 3 έως 8 Ιουλίου.

Καρπενήσι – Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ – 10 έως 15 Ιουλίου.

Λαμία – “Χαλκιοπούλειο” Κλειστό Γυμναστήριο – 17 έως 22 Ιουλίου.

Λιβαδειά – Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο – 24 έως 29 Ιουλίου (Πρωϊνό τμήμα)

Θήβα – Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ – 24 έως 29 Ιουλίου (Απογευματινό τμήμα)

Χαλκίδα – Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου “Τάσος Καμπούρης”- 31 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου.

Ώρες διεξαγωγής:
9:30-13:30 (πρωϊνό γκρουπ)
17:00-21:00 (απογευματινό γκρουπ)

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των παιδιών ηλικίας 6-16 ετών είναι δωρεάν και κάθε παιδί θα πάρει ως δώρο αναμνηστικό μπλουζάκι, δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο. Κατά την διάρκεια των Camps θα μοιράζεται στα παιδιά κολατσιό, χυμός και νερό.

Τα Basketball Camps διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, τους Δήμους Λαμιέων, Χαλκιδέων, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων, Καρπενησίου και με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Βασικοί χορηγοί: “Paliria”, “SEPTONA”, “Matrix Pack”, “Ζύμη Ψαχνών”, “ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ” και “ΑΥΡΑ”.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής:
https://pste.gov.gr/basket-stin-perifereia-2023-engrafes/
Τηλ. Επικοινωνίας: 2221353915.

Για την διεξαγωγή των Basketball Camps, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Για 3η χρονιά διοργανώνουμε -και πλέον καθιερώνουμε- τα Basketball Camps, τα οποία ξεκίνησαν το 2021 και είχαν ως αποτέλεσμα να φέρουν πολλά παιδιά 6 έως 16 ετών στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ όλης της Στερεάς Ελλάδας.

»Αυτός ήταν και παραμένει ο βασικός μας στόχος, να επιστρέψουν τα παιδιά μας στα γήπεδα. Εξίσου σημαντική, όμως, είναι και η δυνατότητα που τους δίνουμε να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές, οι οποίοι αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά μας, προκειμένου να τους… μυήσουν στον υπέροχο κόσμο του αθλητισμού!

»Ευχαριστούμε για μία ακόμη χρονιά τον Νίκο Οικονόμου και την εξαιρετική ομάδα συνεργατών του. Όλοι μαζί, σας περιμένουμε στα Camps, που θα γίνουν στην Άμφισσα, το Καρπενήσι, τη Λαμία, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και τη Χαλκίδα, με τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς δήλωσε: «Ανανεώνουμε  το μπασκετικό μας ραντεβού  με τους μικρούς μας φίλους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως ακριβώς συμφωνήσαμε πέρυσι. Το μπάσκετ στην Στερεά, ο Στερεοελλαδίτης πλέον Πρωταθλητής, Νίκος Οικονόμου με την ομάδα του, πλαισιωμένοι από τους δικούς μας κορυφαίους προπονητές, πιστοί και φέτος  στο ραντεβού τους, για 3ο συνεχόμενο χρόνο, δημιουργούν ένα μοναδικό μπασκετικό περιβάλλον, με εξειδικευμένα προγράμματα προπόνησης, ξέγνοιαστο παιχνίδι και ατομική εξέλιξη ταυτόχρονα.

»Τα παιδιά μας, όπως πάντα, είναι σε πρώτο πλάνο γι’ αυτό και Άμφισσα, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και Χαλκίδα, διαδοχικά από 3/7 έως 5/8, τα περιμένουν για να τους προσφέρουν ατελείωτο μπάσκετ, γνώσεις, διασκέδαση και γνωριμία με σπουδαίους Πρωταθλητές. Τα περιμένουν για να τους προσφέρουμε αυτό που μας ζήτησαν, αυτό που τους αξίζει, ένα ακόμα αξέχαστο μπασκετικό καλοκαίρι».

Ο προπονητής Νίκος Οικονόμου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για 3η συνεχόμενη χρονιά, θα βρεθώ με την προπονητική μου ομάδα στις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να γνωρίσουμε το άθλημα του Μπάσκετ στα παιδιά. Η διοργάνωση “Μπάσκετ στην Περιφέρεια”, έγινε πια θεσμός. Χαίρομαι που βλέπω τον ενθουσιασμό των παιδιών, να γεμίζει τα γήπεδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τα παιδιά ανυπομονούν να ζήσουν την εμπειρία του Μπάσκετ που τους δείχνουμε.

»Είναι σημαντικό ότι συμμετέχουν και τοπικοί προπονητές σε αυτά τα Camps, που βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Στερεά Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη του σε μένα και στην ομάδα μου, τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, ώστε να διοργανώσουμε μαζί για άλλη μία χρονιά, αυτή την τόσο ξεχωριστή αθλητική εμπειρία για τα παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι οι μικροί αθλητές, θα απολαύσουν και αυτήν τη διοργάνωση».

Διαβάστε επίσης

Back to top button