Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Απόλλων Σμύρνης: Εξι ματς έξι διαφορετικές ενδεκάδες (pics)

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε τέλη Αυγούστου τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν, «χτυπήθηκε» από τραυματισμούς και κορονοϊό και εύλογα ακόμη δεν έχει «δέσει» ως ομάδα

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε τέλη Αυγούστου τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν, «χτυπήθηκε» από τραυματισμούς και κορονοϊό και εύλογα ακόμη δεν έχει «δέσει» ως ομάδα

Ηταν 29 Αυγούστου όταν ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία και μπροστά του υπήρχε ελάχιστος χρόνος ώστε να διαμορφώσει το ρόστερ της νέας σεζόν. Αυτό δημιούργησε αρκετές… παρενέργειες, αφού οι περισσότεροι παίκτες που ήρθαν δεν είχαν κάνει προετοιμασία, ενώ ήταν και μία ομάδα που «χτυπήθηκε» αρκετά από τον κορονοϊό, κάτι που εύλογα επηρέασε την πορεία των προπονήσεων.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός πως ήδη ορισμένοι του ποδοσφαιριστές «κλειδιά» αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών (π.χ. έχασε στον στόπερ Αντίλ με χιαστό στην πρεμιέρα), τότε γίνεται εύλογα αντιληπτό γιατί μετά από 6 παιχνίδια στη Super League έχει παρατάξει ισάριθμες διαφορετικές ενδεκάδες! Χαρακτηριστικό του «μπες-βγες» στο αρχικό σχήμα είναι πως στο «9» έχουν ήδη ξεκινήσει 3 διαφορετικοί παίκτες (Ντάουντα, Τσιλούλης, Ιωαννίδης), ενώ ο Μπαξεβανίδης έχει παίξει ως ενδεκαδάτος σε 3 διαφορετικές θέσεις (δεξιός/αριστερός μπακ, δεξιός εξτρέμ), Γενικότερα άλλωστε αρκετοί έχουν κληθεί να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία, κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεών του.

Υπό αυτές τις συνθήκες εύλογα ακόμη δεν έχει «δέσει» ως ομάδα και χρειάζεται χρόνο. Η διακοπή λόγω Εθνικών κρίνεται ως «βάλσαμο» και οι ημέρες που ακολουθούν χαρακτηρίζονται στη Ριζούπολη σαν «ευεργετικές».

Με ΑΕΛ (3-4-3)

Πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κέρδισε τους «βυσσινί» με 1-0, χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν λίγο πριν το φινάλε. Μόλις στο ημίωρο εκείνης της αναμέτρησης ο Αντίλ υπέστη ρήξη χιαστών, ενώ ήταν εκτός ο Λαγός (ακόμη δεν είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές).

Με Αρη (4-2-3-1) 
Επόμενος, χρονικά, σταθμός της ομάδας ήταν οι «Ζωσιμάδες», αφού εκεί έγινε η αναμέτρησή της με τον Αρη. Πλην του Αντίλ δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα, όμως ορισμένοι παίκτες που μόλις είχαν αποκτηθεί ήταν ανέτοιμοι και άλλοι δεν βρίσκονταν στο 100% (π.χ. Μπρούσιτς εκτός, ενώ οι Ντάουντα, Μουνιέ έπαιξαν σαν αλλαγή)  και ο Γιώργος Παράσχος «γύρισε» το σύστημα σε 4-2-3-1. Τελικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε 1-0.
Με ΠΑΣ Γιάννινα (4-2-3-1) 
Η αναμέτρηση της πρεμιέρας ήταν η 3η χρονικά για τον Απόλλωνα, που γνώρισε την ήττα με 2-1. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς ο Χουχούμης ήταν εκτός, οι Ντάουντα, Μουνιέ δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσουν και έπαιξαν σαν αλλαγή, ο Μπρούσιτς βρέθηκε πρώτη φορά σε αποστολή, ενώ ο Μπαξεβανίδης από μπακ πέρασε εξτρέμ. Επειδή μάλιστα ο Κότσαρης τραυματίστηκε, στην ανάπαυλα ντεμπουτάρισε ο Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ηττήθηκε με 2-1.
Με Ολυμπιακό (3-4-3) 
Επόμενος σταθμός για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» το Φάληρο,όπου οι Βέρχουλστ, Κολ, Μουνιέ, Ιωαννίδης ήταν για πρώτη φορά βασικοί φέτος, ενώ και ο στόπερ Μπρούσιτς ντεμπουτάρισε με τη φανέλα της. Την ίδια στιγμή για διάφορους λόγους έμειναν εκτός οι Ντάουντα, Τσαμπούρης, Χουχούμης, Κότσαρης και ο «νέος» Κιτόκο. Ο Απόλλων στάθηκε καλά, όμως τελικά έχασε με 2-0.
Με Παναθηναϊκό (3-4-3) 
Λίγες ημέρες μετά «δοκιμάστηκε» στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, όπου σε σχέση με την αναμέτρηση του «Γ. Καραίσκάκης» ο Γιώργος Παράσχος «έχασε» και τον Μουνιέ, όμως επέστρεψε ο Τσαμπούρης. Το 3-4-3 παρέμεινε αλλά με νέα πρόσωπα, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρότι ήταν εκ νέου καλή δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα (έχασε 1-0).
Με ΠΑΟΚ (3-4-3) 
Μέχρι που φτάσαμε στον αγώνα της Κυριακής (8/11), όπου και φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ. Οι Ντάουντα, Μουνιέ ήταν και πάλι διαθέσιμοι όχι όμως για να ξεκινήσουν, ενώ ναι μεν ο Απόλλων παρατάχθηκε ξανά με 3-4-3, είχε εκ νέου αλλαγές σε πρόσωπα. Εκτός παρέμενε ο Χουχούμης και η παρουσία του ήταν (ξανά) καλή, ωστόσο (πάλι) έχασε (3-1).

Διαβάστε επίσης

Back to top button