ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Άτακτη… οπισθοχώρηση, εικόνα ανησυχίας και γκάζια για τον απογοητευτικό ΠΑΣ Λαμία

Απογοήτευση! Με την συγκεκριμένη και μόνο λέξη θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την αποψινή εμφάνιση του ΠΑΣ Λαμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) στο… εντός, εκτός έδρας του Βόλου. Ένα ακόμη παιχνίδι, όπου η προβληματική εικόνα, κάμποσων – της πλειοψηφίας θα μπορούσαμε να πούμε- ποδοσφαιριστών, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Και αν και δικαιολογίες για τα τελευταία αποτελέσματα όπου η ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί… ελέω γηπέδου “εκτός” έδρας, υπάρχουν, δικαιολογίες για την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο –ειδικά στο αποψινό παιχνίδι- όσο και αν αναζητήσουμε, δεν βρίσκουμε.

Του Πάνου Κατσώνη

Μια ομάδα που έχει απέναντι σε έναν αντίπαλο… 0 σουτ (σε 90 λεπτά στην αντίπαλη περιοχή), καταγράφει 53 λάθη, 0 κόρνερ και 4 σουτ εκτός περιοχής αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι… “δεν πάτησε”, ποτέ, στην λογική και κρισιμότητα του παιχνιδιού.

Που βαδίζουμε;;;

Η άτακτη οπισθοχώρηση της ομάδας στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του Ατρομήτου (κάποια στιγμή θα ερχόταν), φέρνει ανησυχία και προβληματισμό για την συνέχεια. Η κακή εικόνα που παρουσιάζουν “βαριά” χαρτιά του ΠΑΣ Λαμία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα κάποιων άλλων, ανησυχούν την διοίκηση αλλά και τον κόσμο ο οποίος βλέπει τον σύλλογο να χάνει θέσεις μετά τις ήττες από Παναθηναικό και Γιάννενα στο Πανθεσσαλικό. Μας πέρασε και ο Παναιτωλικός αυτή την αγωνιστική που κέρδισε μέσα στο Βόλο.

Με την… απόσταση από την ουρά να είναι στους μόλις 2 βαθμούς καταλαβαίνει κανείς πως το άγχος μεγαλώνει, όσο και αν ο προπονητής δείχνει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη στο δυναμικό του.

Διασωθέντες με το… κυάλι

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τα Γιάννενα, οι μόνοι που θα μπορούσαμε να πούμε… διεσώθησαν από το ναυάγιο του Βόλου, ήταν εν’ ολίγοις οι Αντέτζο, Τζανετόπουλος και Γκαραβέλης. Όλοι οι υπόλοιποι έπεσαν σε… ξέρα. Κάκιστη εμφάνιση, χωρίς καμία δόση αντίδρασης ήταν το συναίσθημα όσων είδαν το ματς δια ζώσης, όσο και τηλεοπτικά. Η μεσαία γραμμή δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για απειλητικές καταστάσεις διατηρώντας μια φλύαρη κατοχή ενώ η επιθετική μας γραμμή δεν… ακούμπησε στην κυριολεξία το ματς.

Κάτι πρέπει να αλλάξει…

Σίγουρα το να παίζεις μακριά από το γήπεδο σου, είναι ένα μεγάλο ντεσαβαντάζ. Η Λαμία αναγκάστηκε να παίξει στο Πανθεσσαλικό ως γηπεδούχος δύο αναμετρήσεις και τις έχασε και τις δύο! Αυτό από μόνο του μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα συμπεράσματα ωστόσο αυτό που πρέπει όλο το αγωνιστικό τμήμα να κρατήσει, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν με μπροστάρη τον προπονητή, είναι η έλλειψη αγωνιστικής πειθούς.

Τι εννοούμε;

Να βλέπουμε την ομάδα που είδαμε σε κάμποσα παιχνίδια ως τώρα, να παλεύει, να μοχθεί, να ιδρώνει ακόμη και να ματώνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς πάθος, θράσος, τσαμπουκά και διάθεση, η “γκιλοτίνα” του υποβιβασμού δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουν κάποιοι. Ναι, ακόμη και για αυτόν, τον φετινό ΠΑΣ Λαμία.

Καλοπληρωμένοι και μη, ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ καλό θα ήταν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ανανεώνοντας την προβληματική και κάκιστη αγωνιστική εικόνα που είδαμε και απόψε.

Η ομάδα, μπορεί και αξίζει να πάει αρκετά πιο ψηλά. Με εμφανίσεις σαν την σημερινή όμως αυτό που θα επικρατήσει θα είναι ο φόβος και η αγωνία της παραμονή…

Αυτό θέλουμε;

Διαβάστε επίσης

Back to top button