ΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Elite League: το νέο σύστημα διεξαγωγής

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΟΚ, η ειδική προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Elite League, «Ερρίκος Ντυνάν».

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΟΚ, η ειδική προκήρυξη για το νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Elite League, «Ερρίκος Ντυνάν».

Στη δεύτερη την τάξει κατηγορία λοιπόν, προβλέπεται η συμμετοχή 16 ομάδων και μέχρι στιγμής έχουν δικαίωμα οι εξής 15: Ψυχικό, Πανερυθραϊκός, Ηρακλής, Ελευθερούπολη, Κόροιβος Αμαλιάδας, Ερμής Σχηματαρίου, Μεγαρίδα, Παπάγου, Χαρίλαος Τρικούπης, Αμύντας, Μίλων, Πανιώνιος, Έσπερος Λαμίας, Δόξα Λευκάδας και Ιωνικός Νίκαιας. Ωστόσο, ο Ιωνικός είναι πιθανόν να πέσει οικειοθελώς στην ΕΣΚΑΝΑ, άρα να υπάρξει και δεύτερο κενό. Επίσης, δεν είναι σαφές ακόμα, το αν το Μαρούσι και ο Τρίτωνας, θα παίξουν στη Basket League.

Κατά τα άλλα, διατηρείται ο αριθμός των ξένων σε δύο και με χρονικό περιορισμό στη συμμετοχή τους, αλλά και ο κανόνας του διπλού δελτίου. Επίσης, πλέον θα υπάρχει σύστημα play-in όπως στο ΝΒΑ, με τη συμμετοχή των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10. Ακολούθως, ο 7ος θα παίξει με τον 8ο και ο νικητής θα μπει στα play-offs ως έβδομος, ενώ ο ηττημένος θα παίξει με τον νικητή ανάμεσα στον 9ο και τον 10ο. Όποια ομάδα κερδίσει, θα μπει στα play-offs ως 8η.

Φυσικά, στα play-offs τα ζευγάρια θα είναι τα εξής: 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5. Πλέον όμως, οι νίκες της κανονικής σεζόν μεταφέρονται, αλλά σε περίπτωση που είναι 1-1, η πρόκριση θα κρίνεται στις τρεις νίκες, ενώ αν είναι 2-0 ή 0-2, θα κρίνεται στις τέσσερις. Το ίδιο θα ισχύσει και στα play-out που θα παίξουν οι θέσεις 11-14 και 12-13. Οι ηττημένοι θα υποβιβαστούν μαζί με όσες θα είναι στη 15η και τη 16η θέση, που θα πέσουν απευθείας. Η άνοδος θα κριθεί στο Final-4. Ο πρώτος θα παίξει με τον δεύτερο και ο νικητής θα πάρει το πρωτάθλημα και την άνοδο. Ο ηττημένος θα παίξει με το νικητή του τρίτου με τον τέταρτο, με έπαθλο το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου.

πηγή: sportskalampaka.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button