Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι ανακαλύψεις και ο μύθος του Ράντομιρ Αντιτς

Η είδηση του θανάτου του Ράντομιρ Αντιτς προκάλεσε θλίψη στο ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς εκτός από σπουδαίος προπονητής είχε γράψει Ιστορία, καθώς ήταν ο μοναδικός που είχε καθίσει στον πάγκο των Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τον θρύλο του ποδοσφαίρου και πως συνδύασε την καριέρα του με τη μεγάλη ανακάλυψή του από την… Ελλάδα! Τα πρόσωπα κλειδιά και οι παίκτες που ξεχώρισαν.

Ο μύθος του Πάντιτς

Ο Αντιτς έχει συνδυάσει την μεγάλη του πορεία με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με έναν παίκτη κλειδί. Εναν ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε από την Ελλάδα και έμελλε να είναι ο άνθρωπος που θα συμβάλει τα μέγιστα για να κατακτήσουν οι «ροχιμπλάνκος» το νταμπλ.

To 1995 ο Αντιτς την Οβιέδο για να πάει στη Ατλέτικο Μαδρίτης. Ηταν το δεύτερο μεγάλο βήμα στην προπονητική του καριέρα, καθώς την περίοδο 1991-92 είχε παέι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τον ερχομό του έθεσε βέτο να αποκτηθεί ένας παίκτης από τον Πανιώνιο. Ο Μίλινκο Πάντιτς από ένας παίκτης που κόστισε μόλις 450.000 € έγινε ο ήρωας της Ατλέτικο. Με 41 παιχνίδια και 10 γκολ βοήθησε την Ατλέτικο για το ιστορικό νταμπλ την περίοδο 1995-96. Παράλληλα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο Champions League 1996-97 παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε η Ατλέτικο στα προημιτελικά.

Η αγορά του Μολίνα

Ο Αντιτς το 1995 απέκτησε τον τερματοφύλακα Χοσέ Μολίνα. Η απόφαση αυτή ήταν εξίσου σημαντική, καθώς με 189 συμμετοχές στα 5 χρόνια που έμεινε στην Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν το πρόσωπο κλειδί για την ομάδα

Ο σκόρερ Ιέρο

Ο Φερνάντο Ιέρο είναι ένας θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε 439 φορές και σημείωσε 102 τέρματα. Μπορεί να μην τον ανακάλυψε ο έμπειρος προπονητής, αλλά συνέβαλε ώστε να μπορεί να βάζει την μπάλα στα δίχτυα! Την περίοδο 1991-92 με προπονητή τον Αντιτς ο Ιέρο αναδείχτηκε… αρχισκόρερ, μιας και σκόραρε 21 φορές, που ήταν και προσωπικό ρεκόρ καριέρας.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα

Εκτός από σπουδαίος προπονητής ο Αντιτς είχε και μια σπουδαία καριέρα. Με παραστάσεις εκτός από το σέρβικο ποδόσφαιρο, σε Τουρκία και Ισπανία.

Το 1968 πήρε μεταγραφή στην Παρτιζάν από την Σλομποντα Ουζιτσε. Στην ομάδα του Βελιγραδίου έμεινε έως το 1976 και κατέκτησε 1 πρωτάθλημα έχοντας 181 συμμετοχές και 9 γκολ. Ο έμπειρος αμυντικός πήρε μεταγραφή για την Φενερμπαχτσέ όπου έμεινε δύο χρόνια, έχοντας 28 συμμετοχές και δύο γκολ.

Το 1978 πήρε μεταγραφή στη Σαραγόσα όπου έκατσε δύο χρονιές. Με 58 συμμετοχές και 7 γκολ πήρε μεταγραφή για την Λούτον Τάουν, όπου στα 4 χρόνια που διέμεινε μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του είχε 100 συμμετοχές και 9 τέρματα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button