Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Έφτασαν 16 τα κρούσματα σε μια βδομάδα, ακυρώθηκε και η σημερινή προπόνηση

Μετά και τα έξι νέα κρούσματα, προτιμήθηκε να μην κληθούν στα Σπάτα σήμερα οι ποδοσφαιριστές, αλλά θα γίνει προπόνηση αύριο.

Μετά και τα έξι νέα κρούσματα, προτιμήθηκε να μην κληθούν στα Σπάτα σήμερα οι ποδοσφαιριστές, αλλά θα γίνει προπόνηση αύριο.

Παρά το γεγονός πως από νωρίς σήμερα (9/11) στην ΑΕΚ εξέταζαν τις δυνατότητες για να γίνει προπόνηση, ακόμη κι αν το απόγευμα υπήρχαν κάποια νέα κρούσματα, τελικά τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν.

Αρχικά με την ειδοποίηση πως τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν το πρωί θα στέλνονταν στις 18.30, η προπόνηση που ήταν προγραμματισμένη για εκείνη την ώρα, πήγε μια ώρα πίσω, για τις 19.30. Μετά όμως την εμφάνιση πολλών νέων κρουσμάτων και σε ποδοσφαιριστές και σε τεχνικό τιμ, προτιμήθηκε να μην παρθεί βιαστική απόφαση και η προπόνηση ακυρώθηκε.

Προγραμματίστηκε συγκέντρωση της ομάδας στα Σπάτα, αύριο το πρωί στις 11. Θα γίνει προπόνηση, με ειδικά μέτρα προστασίας.

Αυτή την στιγμή όπως είναι φυσικό στην ΑΕΚ επικρατεί μεγάλη ανησυχία, όπως όλες τις τελευταίες μέρες. Πρώτα απ’ όλα να πούμε σε σχέση με το βασικό, που είναι η υγεία των ανθρώπων, πως από τα μέχρι τώρα κρούσματα, που έχουν φτάσει τα 16, ελάχιστα είναι αυτά που ως τώρα παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Τρεις ή τέσσερις. Με τους υπόλοιπους να είναι ασυμπτωματικοί.

Από κει και πέρα, ανησυχία υπάρχει και για την δουλειά στην ομάδα, καθώς πλέον έχουν συμπληρωθεί τέσσερις μέρες χωρίς προπόνηση και στην ουσία συγκεκριμένα πλάνα δεν μπορούν να γίνουν, αφού από μέρα σε μέρα και ανάλογα με τα αποτελέσματα των επαναλαμβανόμενων τεστ, η κατάσταση επανεξετάζεται. Τα επόμενα τεστ είναι προγραμματισμένα για την Τετάρτη και στην ΑΕΚ ξέρουν πως οι πιθανότητες για νέα κρούσματα είναι πολλές. Ως τώρα είναι 8 οι ποδοσφαιριστές που έχουν βγει θετικοί. Ο Μπακάκης την Τρίτη, οι Μάνταλος, Σβάρνας, Σάκχοφ και Χνιντ την Παρασκευή και οι Τσιγκρίνσκι, Ινσούα και Βασιλαντωνόπουλος σήμερα.

Με το τέλος των συμπτωμάτων για όσους έχουν και σίγουρα μετά από επτά μέρες για τους ασυμπτωματικούς, γίνεται ξανά έλεγχος και για να επιστρέψουν ξανά κανονικά στην δραστηριότητα της ομάδας, χρειάζονται δύο αρνητικά τεστ.

Καταλαβαίνει κανείς πως η κατάσταση είναι ήδη μπερδεμένη όσον αφορά την πορεία της προετοιμασίας της ΑΕΚ και μένει να δούμε αν τα τεστ της Τετάρτης θα την μπερδέψουν κι άλλο. Βεβαίως το πιο σημαντικό είναι γενικώς να ξεμπερδέψει η ομάδα με αυτό το κύμα της πανδημίας που την έχει χτυπήσει σκληρά. Ωστόσο από την στιγμή που υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν βγει αρνητικοί σε δύο συνεχόμενα τεστ Σάββατο και σήμερα, στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως πλέον είμαστε στην …καρδιά του προβλήματος και πως μετά τα τεστ της Τετάρτης η κατάσταση θα είναι πλέον ελεγχόμενη.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button