Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μουντιάλ 2026: Το Μαρόκο ποντάρει στην χαμηλή εγκληματικότητα

Το «εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας του Μαρόκου» και η «πολύ χαμηλή χρήση όπλων»  συγκαταλέγονται μεταξύ των λόγων, για τους οποίους η χώρα της Αφρικής πρέπει να επιλεγεί για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2026, όπως αναφέρεται στην έκθεση της επίσημης πρότασής του.

Όπως είναι γνωστό η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μαρόκου υπέβαλε μία από τις δύο προτάσεις για τη διοργάνωση του 2026, πρώτη με 48 ομάδες ανταγωνιζόμενη την κοινή υποψηφιότητα Καναδά, Μεξικού και ΗΠΑ. Η σχετική ανακοίνωση ανάθεσης θα γίνει τον Ιούνιο από την FIFA.

Το Μαρόκο, που κάνει μια πέμπτη προσπάθεια να διοργανώσει το κορυφαίο τουρνουά, υπέβαλε έκθεση 193 σελίδων στη FIFA, υπογραμμίζοντας γιατί αποτελεί «μια βιτρίνα για το καλύτερο μέλλον του ποδοσφαίρου».

Η σχετική έκθεση αναφέρει ότι το αφρικανικό έθνος είναι «μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο» και θα προσφέρει «ένα ιδανικό περιβάλλον ασφαλείας»  για το τουρνουά.

Ο νόμος για την οπλοκατοχή, αποτελεί μία από τις βασικές πολιτικές συζητήσεις στις ΗΠΑ, μετά από αρκετά περιστατικά τα τελευταία χρόνια.

«Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά δολοφονιών (τρεις ανά 100.000 άτομα), που οφείλονται στην πολύ χαμηλή κυκλοφορία όπλων, αντικατοπτρίζονται σε μια μελέτη του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) που κατατάσσει το Μαρόκο μεταξύ των χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, στο ίδιο επίπεδο με την  Δανία και την Ιαπωνία», αναφέρει η προσφορά του Μαρόκου.

Το Μεξικό είχε ποσοστό 21 δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2017, που είναι το υψηλότερο ποσοστό από τότε που άρχισαν οι σύγχρονες καταγραφές το 1997. Σύμφωνα με έκθεση του FBI, το ποσοστό δολοφονιών στις ΗΠΑ ήταν 5,3 ανά 100.000 άτομα το 2016, ενώ ο Καναδάς είχε 1,68 το 2015, σύμφωνα με το UNODC.

Η κοινή πρόταση Καναδά, Μεξικού και ΗΠΑ, που υποβλήθηκε σε έγγραφο των 530 σελίδων, αναφέρει ότι οι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις κάθε έθνους θα «αφιερώσουν όλους τους απαραίτητους πόρους» για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές και ασφαλές Παγκόσμιο Κύπελλο αν επιλεγούν για το  2026.

Η FIFA θα σταθμίσει και τις δύο προτάσεις και θα αποφασίσει τον Ιούνιο, ενώ θα μπορούσε επίσης να επιλέξει να ανοίξει εκ νέου τη διαδικασία υποβολής προτάσεων και να την παρατείνει έως το 2020, εάν η FIFA δεν είναι ικανοποιημένη από τις δύο προτάσεις.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button