ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Ένας Αργεντινός… στη Φθιώτιδα»

Η φανέλα με το νούμερα «9» του ΠΑΣ Λαμία… τελικά έχει ονοματεπώνυμο… Χερόνιμο Μπαράλες!

Με δυο γκολ ο Χερόνιμο Μπαράλες «καθάρισε» τον Απόλλωνα Σμύρνης, ήταν ξανά καθοριστικός για τη Λαμία και της δίνει πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στη «μάχη» για την παραμονή στη Super League.

«Ένας Αργεντινός στη Φθιώτιδα». Να ένας αντιεμπορικός τίτλος για να πουλήσεις οτιδήποτε. Ποδοσφαιριστής που απείχε από τα γκολ ήδη τρία χρόνια, με τα τελευταία του να καταγράφονται ξανά επί ελληνικού εδάφους, με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης.

Αφού όμως στέριωσε στην Αρκαδία και στην Τρίπολη, γιατί να μην ταιριάξει και στη Λαμία; Στο μυαλό του Χερόνιμο Μπαράλες ήταν πολύ πιο απλές όλες αυτές οι σκέψεις, όπως αποδείχθηκε το καλοκαίρι του 2018. Οι «κυανόλευκοι» έψαχναν έναν άνθρωπο να τους λύσει αυτό που αποδείχθηκε πολλάκις «γρίφος» πέρυσι, δηλαδή το γκολ. Οι περγαμηνές του «Momo» ήταν τέτοιες που τον έφεραν ψηλά στη λίστα. Παρότι μετρούσε τρεις σεζόν δίχως γκολ, η πίστη στο πρόσωπό του ήταν μεγάλη.

Τελικά ο Μπαράλες φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας και ξεσήκωσε το κοινό της, που τον θυμόταν από την προηγούμενη ελληνική εμπειρία, με τα 29 γκολ σε δυο χρόνια και το βραβείο του πρώτου σκόρερ με 17 τη σεζόν 2014/15. Συνολικά οι Φθιωτοί τραβούν τα βλέμματα πάνω τους με την απόδοση και τα αποτελέσματά τους, όμως τα γκολ του 33χρονου φορ κάνουν περισσότερο «κρότο».

Αυτό συμβαίνει γιατί πέρυσι έλειπε ένας τέτοιος παίκτης από το ΔΑΚ. Τα έξι γκολ του Αργεντινού φέτος είναι σοβαρά «επιχειρήματα» για μια ομάδα που συνολικά τη σεζόν 2017/18 σκόραρε 20 φορές. Φέτος η φανέλα με το «Νο.9» έχει άξιο κάτοχο, που αποτελεί καταλύτη σε παιχνίδια που στο τέλος κρίνουν στοιχήματα όπως η παραμονή. Τέτοιο ήταν το «διπλό» επί της ΑΕΛ την 7η αγωνιστική, αντίστοιχα και τα χθεσινά με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Ο Μπαράλες παίζει πολύ (17 συμμετοχές – 1.494’), περνάει ξανά καλά στην Ελλάδα και η παρέα των «Λατίνων» με τον Μπερτόλιο, τον Πίτι κι εσχάτως τον Τομάς και τον Μπεχαράνο τον κάνει να αισθάνεται ακόμα πιο άνετα εντός κι εκτός γηπέδου. Αυτονόητα θα συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στο εξής, αφού και ο τρόπος παιχνιδιού της Λαμίας τον φέρνει στο προσκήνιο. Εκείνος κάνει καλά αυτό που ξέρει, δηλαδή να υπερνικά τις αντίπαλες άμυνες σε παιχνίδια στα «μέτρα» του και για τα δεδομένα αυτά να γίνεται υπερηχητικός. Ειδικά από τη στιγμή που ουδεμία άλλη ομάδα απ’ όσες παλεύουν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας με τέτοιο εκτόπισμα, ο Μπαράλες αποτελεί πολυτέλεια… παραμονής για την ομάδα της Φθιώτιδας.

πηγή: gazzetta

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button