Άλλα αθλήματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Η Ιαπωνία θα φτάσει μακριά στο Μουντιάλ»

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο κομισάριος της Ιαπωνικής Αθλητικής Υπηρεσίας Νταϊτσι Σουζούκι, ο οποίος προώθησε το πρόγραμμα «Αθλητισμός του Αύριο», ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και συναντήθηκε με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ στα 100μ ύπτιο μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εμπειρία του να βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια, καθώς και τους Αγώνες του Τόκυο. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην Εθνική Ιαπωνίας όπου δίνει τη δική της μάχη στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το Μουντιάλ βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ιαπωνία έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με νίκη. Ποια είναι η γνώμη σας για τη συνέχεια της διοργάνωσης;

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη νίκη απέναντι στη Σενεγάλη. Η Ιαπωνία επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι και ελπίζουμε να τα καταφέρει και στο δεύτερο. Θα είναι πιο δύσκολο, γιατί έπαιζαν οι αντίπαλοί μας με 10 παίκτες».

Ποια είναι η πρόβλεψή σας για τη διοργάνωση; Που μπορεί να φτάσει η Ιαπωνία;
«Ελπίζω να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί. Μακάρι να πάμε έως τα προημιτελικά ή και τα ημιτελικά. Ολη η χώρα είναι μαζί τους και θέλουμε να τα πάνε πολύ καλά».

Η επίσκεψή σας έχει να κάνει με το πρόγραμμα της Ιαπωνίας «Αθλητισμός του Αύριο» και πηγαίνετε σε 200 χώρες για να βοηθήσετε παιδιά…
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη UNICEF και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που διοργάνωσαν αυτή την γιορτή και την παράδοση των ποδοσφαιρικών μπαλών Αυτό γίνεται στα πλαίσια του «Αθλητισμός του Αύριο». Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε όταν το Τόκυο επελέγη να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Με βάση το πρόγραμμα αυτό, αθλητικές εκδηλώσεις διεξάγονται σε 200 χώρες και περιφέρειες ανά τον κόσμο, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αθλητισμό».

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να έρχεστε στην Ελλάδα;
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στη χώρα όπου γεννήθηκαν όλα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το αθλητικό πνεύμα και γενικότερα οι αξίες που έχουν μεταλαμπαδεύσει σε όλον τον κόσμο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Τέλος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο πλησιάζουν. Το 2020 θα δούμε από την Ιαπωνία ωραίους Αγώνες;
«Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε μια ευχάριστη έκπληξη και θα γίνουν από τους ωραιότερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε έτοιμοι και δουλεύουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να υποδεχτούμε όλους τους αθλητές και τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button