Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

SL2: Προφάσεις εν αμαρτίαις, ομάδες που βουλιάζουν κι ένα πρωτάθλημα που διαλύεται…

Το Δ.Σ. της Super League 2 συνεδριάζει τη Δευτέρα για να αποφασίσει για την τύχη του πρωταθλήματος, η Ένωση δηλώνει ότι στόχος είναι η σέντρα στις 29 Ιουνίου αλλά οι ομάδες έχουν διαφορετική άποψη.

Το Δ.Σ. της Super League 2 συνεδριάζει τη Δευτέρα για να αποφασίσει για την τύχη του πρωταθλήματος, η Ένωση δηλώνει ότι στόχος είναι η σέντρα στις 29 Ιουνίου αλλά οι ομάδες έχουν διαφορετική άποψη δικαιώνοντας το SDNA που εξ’ αρχής έγραψε ότι η στάση τους προκαλεί ερωτηματικά.

Όλη η Ευρώπη (σχεδόν) παίζει μπάλα και προσπαθεί να αφήσει πίσω της την μάχη με τον κορωνοϊό αλλά στην Super League 2 έχουν διαφορετική άποψη.

Επιβεβαιώνεται έτσι, πανηγυρικά το SDNA που την 1η Ιουνίου έκανε λόγο για ερωτηματικά που προκαλεί η στάση των παραγόντων των ομάδων και δύο εβδομάδες αργότερα, τόνιζε ότι οι ίδιοι παράγοντες της κατηγορίας επιχειρούν να τινάξουν στον αέρα το πρωτάθλημα.

Μαζί όμως με το πρωτάθλημα θα τινάξουν στον αέρα και τις τσέπες τους αφού αν δεν γίνουν οι αγώνες, η SL2 θα πρέπει να γυρίσει πίσω 430.000 ευρώ στην ΕΡΤ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενώ αν παίξουν θα σβηστεί το ποσό και θα πληρωθεί επιπλέον κιόλας.

Και μπορεί ο Γιάννης Κομπότης να δήλωνε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο ότι «μέχρι και οι οίκοι ανοχής άνοιξαν» αλλά το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, όπως όλα δείχνουν θα μείνει κλειστό και θα ακολουθήσει αυτό της Football League.

Οι ομάδες της κατηγορίας λοιπόν, δηλώνουν ότι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται για το άθλημα και θέλουν να το διακόψουν. Κάνουν τα πάντα εδώ και καιρό για να πετύχουν τον στόχο τους και τώρα βρίσκουν πρόφαση ότι δεν προλαβαίνουν.

Αρχικά, έριχναν το φταίξιμο στην κυβέρνηση που άργησε – λένε – να τους ανάψει το πράσινο φως για τις ομαδικές προπονήσεις αλλά και όταν αυτό έγινε, κάποιες συνέχιζαν τιε ατομικές προπονήσεις. Στη συνέχεια υποστήριζαν ότι με τις 4 εβδομάδες προετοιμασίας που απαιτεί το σχετικό πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών, δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για τη σέντρα. Όταν όμως βρήκαν ημερομηνία, την 29η Ιουνίου, φώναζαν για το dead line της 2ας Αυγούστου που έβαλε η ΕΠΟ για να γίνει το μπαράζ με τη Super League 1. Λεπτομέρεια, η μεγάλη κατηγορία βρίσκεται ήδη στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Στη συνέχεια, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για αναδιάρθρωση. 18 ομάδες στη SL1, 16 στη SL2, 14 στην Football League είπαν αρχικά, δύο όμιλοι στη Β’ Εθνική πρότειναν στη συνέχεια. Το γεγονός ότι δεν θα βρεθεί τηλεοπτικό κανάλι να αναλάβει τόσες ομάδες, μάλλον είναι λεπτομέρεια.

Κάποιοι μάλιστα, δεν δίστασαν να βάλουν λόγια στο στόμα του Βαγγέλη Γραμμένου έπειτα από συνάντηση των δύο πλευρών ισχυριζόμενοι ότι τους είπε πως «αν η SL2 διακοπεί, τότε υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης σε SL1-SL2, ενώ αν γίνει κανονικά η SL2, δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης», στην προσπάθεια τους να διακόψουν το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πάντως, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είπε την συγκεκριμένη πρόταση.

Κι ενώ το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο διεκόπη για να γίνουν νέες επαφές με την ΕΠΟ και τη Super League 1, η προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη συνάντηση μαζί τους, αναβλήθηκε και η μικρή λίγκα οδηγείται σε νέο συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα για να αποφασίσει. Κατά άλλους για να επικυρώσει την ήδη ειλημμένη απόφαση για διακοπή.

Οι ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο το δείχνουν με τη στάση τους. Πρότειναν για παράδειγμα σμίκρυνση των πλέι οφ με λιγότερους αγώνες, υπάρχουν όμως και οι ΠΑΕ που με τη στάση τους δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν όρισαν υγειονομικό υπεύθυνο, άργησαν να αρχίσουν προπονήσεις, και κατά τα άλλα, θέλουν σέντρα στις 29 Ιουνίου.

Μία σέντρα που, όπως προαναφέρθηκε, όλα δείχνουν ότι είναι προαποφασισμένο ότι δεν θα γίνει και απλά παίζεται θέατρο του παραλόγου.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button