Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Φαβορί… σε μία δύσκολη αναμέτρηση!

Στην αρένα του Ροστόφ το Βέλγιο με τον τίτλο αλλά και το βάρος του φαβορί κοντράρεται με την Ιαπωνία (21:00, ΕΡΤ1) για μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει πλέον διαθέσιμο και τον Βενσάν Κομπανί, αλλά είναι αμφίβολο αν θα του δώσει θέση βασικού μετά από μακρά περίοδο απραξίας. Ο Ρομέλου Λουκάκου ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και θα ηγηθεί της επίθεσης των «κόκκινων διαβόλων». Ο Σίντζι Οκαζάκι είναι αμφίβολος για το ασιατικό συγκρότημα, που έκανε την έκπληξη στο φινάλε των ομίλων και προκρίθηκε λόγω λιγότερων καρτών.

Στο όριο καρτών είναι οι Ντε Μπρόινε, Βερτόνχεν, Ντεντόνκερ, Μενιέ και Τίλεμανς από τη μια πλευρά και οι Καβασίμα, Χασέμπε, Μακίνο και Ινούι από την άλλη.

Το Βέλγιο φτάνει για έκτη φορά στα επτά τελευταία Μουντιάλ στα νοκ άουτ και στοχεύει στην τρίτη παρουσία στην ιστορία του σε προημιτελικά μετά το 1986 και το 2014. Η Ιαπωνία βρίσκεται για τρίτη φορά στους «16», μετά το 2002 και το 2010, αλλά δεν έχει περάσει ποτέ στα προημιτελικά.

Παραδόξως η παράδοση ευνοεί την Ιαπωνία που έχει δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες σε πέντε ματς, με το Βέλγιο πάντως να κερδίζει στην τελευταία τους συνάντηση, σε ένα φιλικό τον περασμένο Νοέμβριο (1-0). Στο μοναδικό τους ραντεβού σε Μουντιάλ, στους ομίλους το 2002, έμειναν στο 2-2.

Πιθανές συνθέσεις: 

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καράσκο, Μέρτενς, Ε. Αζάρ, Λουκάκου.

Ιαπωνία (Νισίνο): Καβασίμα, Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι, Καγκάουα, Ινούι, Οσάκο.

Διαιτητής: Μαλάνγκ Ντιεντιού (Σενεγάλη).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button