Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: «Βραχνάς» οι θέσεις μη κοινοτικών για τον Γενάρη

Στην Ένωση υπάρχει ήδη μια πεντάδα που καλύπτει το όριο για τις αποστολές των αγώνων κι όλοι έχουν ρόλο στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή της.

Η ΑΕΚ νωρίτερα σήμερα Τετάρτη(29/12) έδωσε ενημέρωση για τη πορεία των μεταγραφικών της, τονίζοντας το γεγονός πως δεν υπάρχει κάτι που να είναι προχωρημένο και να έχει ξεχωρίσει σαν στόχος. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έτσι κι αλλιώς δεν είναι εύκολη, ωστόσο στην ΑΕΚ υπάρχει κι ένας ακόμη παράγοντας που μπερδεύει περισσότερο τα πράγματα. Είναι το θέμα των μη κοινοτικών.

Αυτή τη στιγμή η Ένωση έχει μια πεντάδα μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών, που όλοι μπαίνουν στις αποστολές. Αυτό είναι και το ανώτατο όριο που μπορεί να βάζει μια ομάδα στην ομάδα που δηλώνεται στο φύλλο αγώνα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στην ΑΕΚ η πεντάδα αποτελείται από τους τρεις Ιρανούς, Μοχαμαντί, Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, αλλά και τους Σέρχιο Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για πέντε ποδοσφαιριστές που είναι στο βασικό rotation της ομάδας και o καθένας από αυτούς έχει μίνιμουμ τέσσερα-πέντε ματς που έχει ξεκινήσει βασικός.

Είναι μια παράμετρος που φυσικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αυτή τη στιγμή στο σχεδιασμό της ΑΕΚ. Και για τον Γενάρη και μακροπρόθεσμα. Να σημειώσουμε πάντως εδώ πως για μακροπρόθεσμα τουλάχιστον, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνει κάτι με τα διαβατήρια Αραούχο ή Ανσαριφάρντ ή και των δύο και να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα. Άμεσα όμως, είναι δύσκολα.

Για παράδειγμα, ο Ντανίλο Μπαρμπόσα για τον οποίο γίνεται η φασαρία το τελευταίο διάστημα κι όντως αποτελεί παίκτη που εξετάζει σοβαρά η ΑΕΚ, έχει μόνο διαβατήριο Βραζιλίας. Πιθανή έλευση του Μπαρμπόσα ή οποιουδήποτε άλλου μη κοινοτικού που θα έρθει ως επιλογή ενδεκάδας, θα σημαίνει πως θα πρέπει ο Αργύρης Γιαννίκης σε περιπτώσεις που θα έχει αυτόν και τους άλλους πέντε διαθέσιμους, θα πρέπει να αφήνει έξω έναν ποδοσφαιριστή που σίγουρα θα έχει σημαντικό ρόλο τουλάχιστον στα πλάνα του για τη διαχείριση των αγώνων στη διάρκεια τους.

Προφανώς αν κριθεί πως ο Μπαρμπόσα ή κάποιος άλλος μη κοινοτικός είναι αυτό που χρειάζεται άμεσα η ΑΕΚ και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αποκτηθεί, το πιθανότερο είναι πως το θέμα του διαβατηρίου δε θα είναι ο λόγος να μη προχωρήσει η μεταγραφή. Όμως με την επίγνωση πως θα φέρει «καραμπόλες» που θα χρειαστούν διαχείριση. Το ίδιο προφανές είναι όμως, πως θα προτιμούσαν στην ΑΕΚ να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να βρουν αυτό που χρειάζονται, σε παίκτη που να μπορεί να παίξει χωρίς να πιάνει θέση μη κοινοτικού.

Τέλος, να σημειώσουμε εδώ πως κακώς πολλές φορές σε σχετικές δημοσιεύσεις περιλαμβάνεται ο Βράνιες στους μη κοινοτικούς. Και ο Βράνιες (μάλιστα μέσω και του βοσνιακού και του σερβικού διαβατηρίου), αλλά και ο Σάκχοφ, δε πιάνουν θέση μη κοινοτικού.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button