Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μουντιάλ 2018: Πρεμιέρα για Αγγλία και Βέλγιο

Στα πλαίσια του έκτου ομίλου, η Σουηδία παίζει με τη Νότια Κορέα, στις 15:00 (ΕΡΤ1), στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στην επιστροφή της, σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 2006.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στα τελικά Μουντιάλ, αλλά σε τέσσερις συναντήσεις η Σουηδία έχει δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Μάλιστα το 1948 είχε συντρίψει τους Κορεάτες με 12-0 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σουηδία είναι αήττητη στα εννιά τελευταία ματς σε φάση ομίλων του Μουντιάλ (μετρά 3 νίκες και 6 ισοπαλίες), ωστόσο δεν έχει κερδίσει σε καμία από τις επτά τελευταίες πρεμιέρες της στη διοργάνωση (5 ισοπαλίες, 2 ήττες). Η δε Κορέα είναι αήττητη στις τέσσερις τελευταίες πρεμιέρες της (3 νίκες, 1 ισοπαλία).

Πιθανές συνθέσεις:

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν.

Νότιος Κορέα: Γκ. Κιμ, Γ. Λι, Γ. Κιμ, Τζανγκ, Παρκ, Κι, Γιουνγκ, Χβανγκ, Λι, Σον, Κιμ.

Διαιτητής: Τζόελ Αγκιλάρ (Σαλβαδόρ)

Στις 18:00 (ΕΡΤ1) στο Σότσι το Βέλγιο καλείται, κόντρα στον Παναμά, να δείξει πως είναι το φαβορί αλλά και πως είναι ικανό να φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Για το παιχνίδι του έβδομου ομίλου, η Εθνική Βελγίου δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τόμας Βερμάελεν και Βενσάν Κομπανί, με τον Ντέντρικ Μπογιάτα της Σέλτικ να κερδίζει τη θέση του τρίτου στόπερ δίπλα σε Αλντερβάιρελντ και Βερτόνχεν. Από την άλλη μεριά, ο Παναμάς έχασε προ ημερών για όλη τη διοργάνωση τον εξτρέμ Αλμπέρτο Κιντέρο.

Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το Βέλγιο, που έφτασε στα τελικά αήττητο και με ρεκόρ 43 γκολ στα προκριματικά, είναι αήττητο στα τελευταία του εννιά ματς για ομίλους Μουντιάλ, μετρώντας τέσσερις νίκες (στα ισάριθμα τελευταία ματς) και πέντε ισοπαλίες, ενώ έχει χάσει μόνο μια φορά στις τελευταίες εννιά πρεμιέρες του, το 1986 στο Μεξικό. Ο Παναμάς, στον αντίποδα, έφτασε στα γήπεδα της Ρωσίας έχοντας αρνητικό συντελεστή τερμάτων (-1) και μόλις τρεις νίκες στα δέκα ματς του τελικού προκριματικού γύρου. Πάντως η πρόκριση στα τελικά είναι από μόνη της ιστορική επιτυχία και γι’ αυτό όταν εξασφαλίστηκε κηρύχθηκε εθνική εορτή.

Πιθανές συνθέσεις:

Βέλγιο: Κουρτουά, Μπογιάτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου.

Παναμάς: Μουρίγιο, Ρ. Τόρες, Εσκομπάρ, Οβάλε, Γκόμες, Κούπερ, Γοδόι, Γκ. Τόρες, Μπαρσένας, Πέρες.

Διαιτητής: Ριούτζι Σάτο (Ιαπωνία)

Στη Βόλγκογκραντ Αρένα, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Τυνησία, 21:00 (ΕΡΤ1), με στόχο να πανηγυρίσει νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ, για πρώτη φορά από το 2010.

Σε σχέση με την αποστολή που βρέθηκε στη Βραζιλία πριν από τέσσερα χρόνια, μόνο πέντε παίκτες βρίσκονται και σε αυτή την αποστολή της Αγγλίας, οι Γκάρι Κέιχιλ, Φιλ Τζόουνς, Τζόρνταν Χέντερσον, Ραχίμ Στέρλινγκ και Ντάνι Γουέλμπεκ, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να επιχειρεί ανανέωση. Στη Τυνησία, η ψυχολογία των διεθνών είναι πολύ καλή, μετά τις εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας, και θα παραταχθούν χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μουντιάλ του 1998, η Αγγλία είχε νικήσει την Τυνησία με 2-0, στις 15 Ιουνίου, επίσης στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση, και τότε στον έβδομο όμιλο του τουρνουά, με σκόρερ τους Άλαν Σίρερ και Πολ Σκόουλς. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, ο Σάουθγκεϊτ είχε ντεμπουτάρει με το εθνόσημο στο στήθος.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Τυνησία: Χασεν, Μπρον, Μεριαχ, Σ. Μπεν Γιουσεφ, Μααλουλ, Σκιρι, Μπαντρι, Σασι, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρι, Σλιτι.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Άλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιάνβγκ, Στέρλινγκ, Κέιν.

Διαιτητής: Βιλμάρ Ρολνταν (Κολομβία)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button