Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Πέντε Έλληνες για μετάλλιο αύριο (22/5) στο Ευρωπαϊκό

Ως σύγχρονοι «χρυσοθήρες» πέντε Έλληνες και Ελληνίδες ρίχνονται στη μάχη των μεταλλίων, στο 56ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε της Κροατίας.

Ως σύγχρονοι «χρυσοθήρες» πέντε Έλληνες και Ελληνίδες ρίχνονται στη μάχη των μεταλλίων, στο 56ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε της Κροατίας.

Η Βίκυ Πανετσίδου στα -68κ. έχει την πιο δύσκολη αποστολή, αντιμετωπίζοντας την αδιαφιλονίκητη κυρίαρχο της κατηγορίας, Ιρίνα Ζαρέτσκα, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον τελικό μετέχει και ο Διονύσης Ξένος, έχοντας ήδη διασφαλίσει το πρώτο ευρωπαϊκό μετάλλιο της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών. Ο αντίπαλός του, ο Ρώσος Εβγκένι Πλακούτιν, ανέβηκε κατηγορία, καθώς ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στα -60κ. στην προηγούμενη διοργάνωση (2019).

Όσον αφορά τις μάχες για το χάλκινο μετάλλιο, ο Γιώργος Τζάνος (+84κ.) αντιμετωπίζει τον Πολωνό Γκέμπκα, ο οποίος αναζητά την πρώτη διάκριση της καριέρας του. Η Έλενα Χατζηλιάδου, παγκόσμια πρωταθλήτρια στα +68κ., θα κοντραριστεί με την Οράνα Φορτέσα από το Κόσοβο που επίσης δεν έχει κάποια σημαντική διάκριση. Τέλος, ο Στέφανος Ξένος, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών, θα αντιμετωπίσει τον νεαρό Γερμανό Φλόριαν Χάας.

ΤΕΛΙΚΟΙ
13:25 -68κ. (Γ) Βίκυ Πανετσίδου-Ιρίνα Ζαρέτσκα (Αζερμπαϊτζάν)
19:40 -67κ. (Α) Διονύσης Ξένος-Εβγκένι Πλακούτιν (Ρωσία)

«ΜΙΚΡΟΙ» ΤΕΛΙΚΟΙ
10:30 +68κ. (Γ) Έλενα Χατζηλιάδου-Οράνα Φορτέσα (Κόσοβο)
10:45 +84κ. (Α) Γιώργος Τζάνος-Ματσιέι Γκέμπκα (Πολωνία)
17:00 -60κ. (Α) Στέφανος Ξένος-Φλόριαν Χάας (Γερμανία)

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button