Άλλα αθλήματα

Δεύτερος παγκόσμιος ο Γκολομέεβ ! (vid)

Δείτε πως ο 26χρονος κολυμβητής κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και να ανέβει στο βάθρο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στην πόλη Γκουανγκζού της Νοτίου Κορέας

Στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που ανεβαίνει στο βάθρο σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με επίδοση 21.45 ο Γκολομέεβ τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων (21.04).

Η επιτυχία του 26χρονου ήρθε 14 χρόνια μετά την τελευταία φορά που Έλληνας κολυμβητής ανέβηκε στο βάθρο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τότε, ήταν ο Άρης Γρηγοριάδης, ο οποίος είχε κατακτήσει το χρυσό στα 50μ. ύπτιο στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο Γκολομέεβ κατάφερε να πάρει μετάλλιο στην τέταρτη παρουσία του σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και μπορεί να μην κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του (21.44), χάρη στο οποίο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, το 2018, αλλά πέτυχε να αφήσει πίσω του τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Μπέντζαμιν Πράουντ.

Ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους τερμάτισε, κάνοντας τον ίδιο χρόνο με τον Γκολομέεβ, όσο για τον πρώτο, τον Κάλεμπ Ντρέσελ, ο Αμερικανός έφτασε τα 5 μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Γκουανγκζού.

Λίγα στοιχεία για τον Κριστιάν Γκολομέεβ

Ο Κριστιάν γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1993 και ανήκει στον Εθνικό Πειραιώς.

Είναι γιος του σπουδαίου Βούλγαρου κολυμβητή Τσβετάν Γκολομέεβ ο οποίος είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 και του 1988. Ήταν και εκείνος σπουδαίος αθλητής που κολυμπούσε κυρίως στα αγωνίσματα του ελεύθερου.

Ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή το 2010 ενώ η μητέρα του Κριστίνα έχασε τη ζωή της μετά από την γέννηση του Κριστιάν.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ήταν 31ος στα 100μ ελεύθερο και το 2016 στο Ρίο ήταν 20ος στα 100μ ελεύθερο. Στα 50μ ελεύθερο έμεινε στην 13η θέση.

To 2018 o Γκολομέεβ είχε κερδίσει 3 χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες στα 50μ ελεύθερο, στα 50μ πεταλούδα και στα 4χ100 μικτή.

 

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button