Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι Γκλέιζερ πωλούν τις μετοχές τους, για 4,6 δισ. ευρώ

Υπό πίεση βρίσκεται η οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία μετά την αποτυχία του εγχειρήματος της European Super League σε περίπτωση που της ερχόταν μία άκρως συμφέρουσα πρόταση θα έφευγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Υπό πίεση βρίσκεται η οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία μετά την αποτυχία του εγχειρήματος της European Super League σε περίπτωση που της ερχόταν μία άκρως συμφέρουσα πρόταση θα έφευγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τελειωμό δεν έχουν οι αντιδράσεις των Άγγλων οπαδών, προς τους ιδιοκτήτες των ομάδων, μετά την αποτυχία του εγχειρήματος για την δημιουργία της European Super League.

Πάνω από 3.000 ήταν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το «Ολντ Τράφορντ» για να διαμαρτυρηθούν σε βάρος της οικογένειας Γκλέιζερ, την ίδια που οπαδοί της Λίβερπουλ ζητούσαν με πανό έξω από το Άνφιλντ την αποχώρηση της Fenway Sports Group από την ομάδα.

Οι πιέσεις που δέχεται ο Χένρι, προκειμένου να αποχωρήσει από τους πρωταθλητές Αγγλίας είναι τεράστιες, κι αυτό ήθελαν να το εκμεταλλευτούν στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο ο ισχυρός άντρας του συλλόγου φέρεται να απάντησε αρνητικά, σε πρόταση ύψους 3.500.000.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο οι «κόκκινοι», δε είναι ο μοναδικός σύλλογος , ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ένα μεγάλο όνομα, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και στην περίπτωση που υπάρξει πρόταση, για την εξαγορά της, με το ποσό να φτάνει τα 4.600.000.000 ευρώ οι Γκλέιζερ δεν θα ήταν αρνητικοί, στο να παραδώσουν τις μετοχές του συλλόγου και αυτός να γυρίσει σελίδα.

Σύμφωνα με την «Irish Mirror», η οποία επικαλείται δικές της πηγές γίνεται λόγος, ότι οι νυν ιδιοκτήτες της ομάδας βρίσκονται υπό πίεση, όπως και ο Χένρι στη Λίβερπουλ. Ωστόσο η μοναδική διαφορά είναι ότι αυτοί, δεν θα είχαν πρόβλημα να αποχωρήσουν με την προϋπόθεση να ικανοποιηθούν οικονομικά.

«Επενδυτές στην πόλη πιστεύουν ότι μια προσφορά που πλησιάζει τα 4 δισ. λίρες θα δελέαζε τους Γκλέιζερ, οι οποίοι διευθύνουν αποτελεσματικά τον σύλλογο, να παραιτηθούν από τον έλεγχό του» αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της, η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Μέχρι στιγμής πάντως από την αγγλική ομάδα δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο για το εν λόγω δημοσίευμα. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Γιουνάτεντ αγοράστηκε το 2005 από την αμερικάνικη οικογένεια έναντι του ποσού των 790 εκατομμυρίων λιρών.

Ο σύλλογος έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 2012, με τα δύο αδέρφια να διατηρούν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου Εντ Γούντγουορντ θα αποχωρήσει από την θέση του, στο τέλος της τρέχουσας σεζόν μετά την αποτυχία της δημιουργίας της European Super League καθώς ο ίδιος ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button