Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ματίας Ακούνια: Ο «μάστερσεφ» της ΑΕΛ (pics)

Σε ηλικία 28 ετών ο Ματίας Ακούνια για πρώτη φορά στην καριέρα του άφησε την Ουρουγουάη για να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ.

Σε ηλικία 28 ετών ο Ματίας Ακούνια για πρώτη φορά στην καριέρα του άφησε την Ουρουγουάη για να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΛ.

Αν και για πρώτη φορά έξω από τα… νερά του, δείχνει απόλυτα έτοιμος. Σε μόλις πέντε εμφανίσεις, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, μετράει ήδη δύο γκολ και δίνει ενέργεια στην επιθετική γραμμή των «βυσσινί». Με αρκετά τρεξίματα και πάθος, βοηθάει την ομάδα να δημιουργεί αλλά και να αμύνεται όταν το απαιτούν οι καταστάσεις.

Κόντρα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και την Τετάρτη, ετοιμάζεται να δώσει το παρών στον… τελικό της ΑΕΛ με τη Λαμία. Για να φτάσει ως εδώ όμως ο Ουρουγουανός άσος, χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες και να δουλέψει αρκετά από μικρός. Σήμερα είναι χαρούμενος γιατί μπορεί να βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Το SDNA παρουσιάζει πέντε στοιχεία από την καθημερινότητα του 28χρονου σήμερα Ακούνια.

– Ο αδερφός μου… ο «Ρομάριο»

Ο Ματίας Ακούνια ανήκει σε μια ποδοσφαιρική οικογένεια. Ο αδερφός του Έκτορ Ακούνια είναι έντεκα χρόνια μεγαλύτερος και έχει χαράξει μια σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής. Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από το 2003 μέχρι σήμερα και έχει πάρει το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην Ουρουγουάη τη σεζόν 2013/14.

Μάλιστα ο μεγάλος αδερφός ο Έκτορ, έχει βαφτιστεί από τα Μέσα της χώρας του ως «Ρομάριο» λόγο του τρόπου παιχνιδιού του. Τα δύο αδέρφια παρακολουθούσαν πάντοτε ο ένας τον άλλον όταν το πρόγραμμα το επέτρεπε αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να αγωνιστούν μαζί και αυτό είναι το μεγάλο τους παράπονο. Αντίπαλοι ωστόσο έχουν βρεθεί εφτά φορές, με τον Ματίας να μετράει τρεις νίκες και τον Έκτορ δύο, με τα υπόλοιπα παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

– Μάστερ στην κουζίνα και οικογενειάρχης 

Στον ελεύθερο του χρόνο ο Ματίας Ακούνια, προτιμάει να περνάει τον χρόνο του παρακολουθώντας, βίντεο τα οποία τον βοηθάνε να μαθαίνει πράγματα. Τα απογεύματα μπαίνει στην Κουζίνα και μαγειρεύει, έχοντας τις αγαπημένες του συνταγές αλλά και την διατροφή που πρέπει να ακολουθήσει.

Το κοτόπουλο με ρύζι και πιπεριές είναι το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας Ακούνια, Ωστόσο τα λαχανικά ή το κρέας με τα κανελόνια είναι επίσης στις προτιμήσεις τους. Έχει δύο παιδιά τον Σαντίνο ο οποίος είναι εφτά χρονών και παίζει ποδόσφαιρο και καράτε, ενώ έχει και μια κόρη ενός έτους.

– Οι θυσίες για να τα καταφέρει… μετά μουσικής

Η καριέρα απαιτεί θυσίες και ο Ματίας το κατάλαβε από μικρός. Χρειάστηκε να δουλέψει από νωρίς μαζί με τον πατέρα του, βάφοντας σπίτια. Ωστόσο ποτέ δεν σταμάτησε να ονειρεύεται και να κυνηγάει την ευκαιρία του για να παίξει ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 16 ετών έπαιζε μουσική σε πάρτι αλλά δεν του αρέσει να πίνει κρασί, με τους φίλους του να τον πειράζουν για αυτό.

Ανάμεσα στις θυσίες που χρειάστηκε να κάνει ο άσος της ΑΕΛ ήταν και να αφήσει το σχολείο στη δευτέρα γυμνασίου. Το 2017 γύρισε στα θρανία ώστε να καταφέρει να τελειώσει και το κατάφερε. Στην καριέρα του βρέθηκε σε ομάδες που δεν ήταν τυπικές στις πληρωμές τους, με τον Ματίας να υποστηρίζει «Είναι δύσκολο να σου λέει ο πρόεδρος ότι δεν έχει να σε πληρώσει και ταυτόχρονα να τον βλέπεις να αλλάζει αυτοκίνητα. Εγώ είμαι ποδοσφαιριστής και πρέπει να ζήσω την οικογένεια μου».

– Το κοινωνικό πρόσωπο και η αγάπη για την γειτονία

Η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην Ουρουγουάη και ο Ματίας, βρήκε τον χρόνο να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα εκτός από το ποδόσφαιρο. Βλέποντας αγαπημένα πρόσωπα να περνάνε δύσκολα αποφάσισε να συνεισφέρει. Φόρεσε την ποδιά του και πήγε να βοηθήσει στα συσσίτια που γινόντουσαν στην γειτονιά του. Μπήκε στην κουζίνα και για όσο το επέτρεπαν τα υγειονομικά πρωτόκολλά μαγείρεψε.

«Ήταν μια πρωτοβουλία των παιδιών της γειτονιάς, των φίλων μου. Έτσι μπήκα για να δώσω ένα χέρι. Πήγα με το καλάθι για να πάρω τις δωρεές, έκοψα λαχανικά, βοήθησα τον μάγειρα. Σερβίραμε 130 μερίδες την ημέρα και έγιναν δωρεές ρούχων. Είναι κάτι που γέμισε την ψυχή μου».

– «Πακέτο» με Κολομπίνο από Ουρουγουάη – Ελλάδα

Ματίας Ακούνια και Άντριαν Κολομπίνο δεν θα συνεργαστούν για πρώτη φορά. Οι ποδοσφαιριστές μετακόμισαν στην Ελλάδα και στην ΑΕΛ από την ίδια ομάδα. Οι δύο συμπατριώτες, μέχρι πρόσφατα αγωνίζονταν μαζί στην Γουάντερες, συγκεκριμένα μαζί αγωνίστηκαν σε 15 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της Ουρουγουάης.

Με την φανέλα των «βυσσινί» έγραψαν πέντε παιχνίδια στην ίδια σύνθεση και πλέον, έχουν συμπληρώσει 1166 λεπτά στο ίδιο τερέν.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button