Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ιωνικός: Ο 10λογος του Βαλέντε

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του υπέγραψε στον Ιωνικό είναι «απόφοιτος» των ακαδημιών της Πόρτο και «έχτισε» το όνομά του στη Λεϊσόες. #slgr #ionikosfc #Valente #slgrinterwetten #season2021_2022

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του υπέγραψε στον Ιωνικό είναι «απόφοιτος» των ακαδημιών της Πόρτο και «έχτισε» το όνομά του στη Λεϊσόες.

Στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητά» μπήκε ο Ρικάρντο Βαλέντε, καθώς ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού και υπέγραψε στο club.

Προερχόμενος από την τουρκική Τούζλασπορ ο 31χρονος θα παίξει για πρώτη φορά στη χώρα μας και προβάλει ως μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που θα μας απασχολήσει. Ας τον γνωρίσουμε…

1) Εχει γεννηθεί τον Απρίλιο του 1991 στο Οπόρτο. Ξεκίνησε, εύλογα, από την Πόρτο και στις «ακαδημίες» των «δράκων» έμεινε μέχρι τα 15 του χρόνια.

2) Υστερα πήγε στη «γειτονική» Λεϊσόες. Εκεί έγινε επαγγελματίας, έκανε το «αγροτικό» του σε διάφορες ομάδες μικρότερων κατηγοριών και το 2014/15 «έφτιαξε» το όνομά του όταν με τη φανέλα της σημείωσε, στη 2η κατηγορία της χώρας του, 9 γκολ στα πρώτα 18 ματς της σεζόν. Τον Γενάρη του 2015 πήρε «προαγωγή» για τη μεγάλη λίγκα καθώς μετακινήθηκε στην Γκιμαράες και έκτοτε αγωνίζεται σερί σε υψηλό επίπεδο.

3) Η Ελλάδα είναι η 4η διαφορετική χώρα που θα παίξει ποδόσφαιρο. Εκτός, φυσικά, της Πορτογαλίας φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα της Χάτα των ΗΑΕ, της Γκαζ Μετάν της Ρουμανίας, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στην τουρκική Τούζλασπορ.

4) Στο Ντουμπάι έκανε την πρώτη του «γνωριμία» με την Ελλάδα, καθώς συνεργάστηκε εκεί με τον Χρήστο Κόντη, ενώ ξέρει τους συμπατριώτες του Παουλίνιο, Ούγκο Σόουζα, Αντρέ Σιμόες. Με τον πρώτο μάλιστα ήταν μαζί στη Λεϊσόες, στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

5) Στο παρελθόν είχε εκ νέου τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο να παίξει στη χώρα μας, καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε επαφές με τον Ατρόμητο. Τελικά δεν έγινε κάτοικος Περιστερίου, αλλά Νίκαιας.

6) Αριστερός εξτρέμ που μπορεί να παίξει τόσο πίσω από τον φορ όσο και υπό προϋποθέσεις «φουνταριστός», συνολικά στην καριέρα του έχει 48 γκολ και 16 ασίστ σε 226 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις.

7) Λόγω μπάλας μπορεί να θεωρηθεί «πολιτισμικός», αφού έχει γνωρίσει διάφορα κράτη και κουλτούρες. Εκείνο που του έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση και έχει να το λέει είναι πως στα «γεύμα ενότητας» της Χάτα στο Ντουμπάι πολλές φορές, κυρίως αν ήταν εκεί και οι διοικούντες της, ακολουθούσαν τον παραδοσιακό τρόπο που τρώνε στη χώρα. Δηλαδή καθισμένοι στο πάτωμα και μοιράζονταν το φαγητό από έναν μεγάλο δίσκο.

8) Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και έτσι εκμηδενίζεται ο παράγοντας προσαρμογή.

9) Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά, έναν γιο 4,5 ετών και μία κόρη 1 έτους.

10) «Σπιτόγατος», του αρέσει να περνά χρόνο με την οικογένεια αλλά καμία φορά τον… βλέπει κάποιος να ξεχνιέται στο Play Station. «Πάθη» είναι αυτά…

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button