Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Χαρέιντε: «Η Δανία δεν είναι η ομάδα του ενός»

Η Δανία δεν είναι «ομάδα του ενός», διαβεβαιώνει ο Αγκε Χαρέιντε, απαντώντας στην κριτική ότι η ομάδα του εξαρτάται υπερβολικά από τον Κρίστιαν Ερικσεν. «Δεν είναι καθόλου σωστό να λέμε ότι η Δανία εξαρτάται υπερβολικά από τον Ερικσεν. Εχουμε μία ομάδα που δουλεύει γι΄αυτόν, αλλά δεν είναι “one-man show”», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νορβηγός τεχνικός.

«Είναι ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός: ο Κρίστιαν είναι μέλος της ομάδας και ταυτόχρονα είναι ένας σταρ, ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής, ικανός να βλέπει τα κενά πιο γρήγορα από οποιονδήποτε, κάτι που είναι το κλειδί για την ομάδα», πρόσθεσε ο προπονητής της εθνικής Δανίας, αναφερόμενος στον 26χρονο μέσο της Τότεναμ, ο οποίος έχει πετύχει 12 γκολ στα τελευταία 13 παιχνίδια της ομάδας, μεταξύ αυτών και ένα χατ-τρικ κόντρα στην Ιρλανδία, στο ματς που έστειλε τους Δανούς στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η αίσθηση ότι η Δανία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό -αν όχι αποκλειστικά- από την απόδοση του Ερικσεν, κυριαρχεί ακόμη και εντός της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κοπεγχάγη πωλείται μία φανέλα, που δείχνει ως μοναδική τακτική της ομάδας το να δίνουν όλοι τη μπάλα στον άσο της Τότεναμ, μέχρι αυτός να σκοράρει. «Είδα τη φωτογραφία, είναι αστεία, οι τύποι έχουν πολύ χιούμορ, αλλά με λίγη τύχη θα έχουμε κι άλλες τακτικές», σχολίασε με χιούμορ ο ίδιος ο παίκτης, προσθέτοντας ότι θα αποβεί προς όφελος της Δανίας, αν οι αντίπαλοι εστιάσουν αποκλειστικά πάνω του.

Η Δανία αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο το Σάββατο (16/6), κόντρα στο Περού, ενώ στη συνέχεια του 3ου ομίλου θα αντιμετωπίσει επίσης την Αυστραλία και τη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button