Τοπικά Σπορ

Θλίψη στη Λαμία: Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Σταθελάκος!

Ο προπονητής ρίψεων και πρώην πρωταθλητής της σφυροβολίας, Κωνσταντίνος Σταθελάκος, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στη Νότια Αφρική και έχασε τη ζωή του.

Ο προπονητής ρίψεων και πρώην πρωταθλητής της σφυροβολίας, Κωνσταντίνος Σταθελάκος, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στη Νότια Αφρική και έχασε τη ζωή του.

Θλίψη σε Ελλάδα και Κύπρο σκόρπισε η τραγική είδηση του θανάτου του γνωστού προπονητή ρίψεων, Κωνσταντίνου Σταθελάκου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ρίψεων, Κωνσταντίνος Σταθελάκος, βρισκόταν για προετοιμασία με την ομάδα του στο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής και το πρωί της Πέμπτης, 1ης Φεβρουαρίου 2024, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από τη σύγκρουση. Τον σκληρό ρόλο της αναγνώρισης του πτώματος του Κώστα Σταθελάκου είχαν οι αθλητές του Απόστολος Παρέλλης και Αλέξανδρος Πουρσανίδης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το τραγικό συμβάν.

Η ΚΟΕΑΣ στο άκουσμα της απίστευτης αυτής είδησης επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Νότια Αφρική, για να διευθετηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά της σωρού στην Κύπρου, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας, κηρύσσει πενθήμερο πένθος στη μνήμη του.

Ο Κώστας Σταθελάκος γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1987 στη Λαμία και υπήρξε αθλητής της σφυροβολίας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας παντρευτεί την πρωταθλήτριά στο ίδιο αγώνισμα Σκεύη Θεοδώρου, με την οποία απέκτησαν δίδυμες κόρες των οποίων τα τρία γενέθλια γιόρτασαν πρόσφατα.

Ο ίδιος, είναι ο κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στη σφυροβολία με 75.32μ., από τις 16 Μαΐου 2015. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει ως ομοσπονδιακός προπονητής των ρίψεων, οδηγώντας τους αθλητές του σε επιτυχίες και συνεχή παρουσία στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button