ΒόλεϊΤοπικά Σπορ

Ανοίγει η αυλαία των ημιτελικών – Τελικός… παραμονής για Ηλυσιακό και Λαμία

Στην πρεμιέρα των ημιτελικών αγώνων της Volley League γυναικών στρέφονται τα βλέμματα την Τετάρτη (3/4), ενώ την ίδια μέρα ολοκληρώνονται και τα play out.

Στην πρεμιέρα των ημιτελικών αγώνων της Volley League γυναικών στρέφονται τα βλέμματα την Τετάρτη (3/4), ενώ την ίδια μέρα ολοκληρώνονται και τα play out.

Η «αυλαία» στη σειρά των ημιτελικών, οι οποίοι κρίνονται με δύο νίκες, θα ανοίξει στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Θέτιδα Βούλας.

Οι ερυθρόλευκες, που κατέλαβαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, συνεχίζουν ένα εντυπωσιακό σερί καθώς από τις 18 Νοεμβρίου (5η αγωνιστική) δεν έχουν υποστεί ήττα, όταν ηττήθηκαν εντός έδρας από τον Ηλυσιακό. Αντίθετα, η Θέτις κατάφερε να αφήσει εκτός τετράδας τον ΑΟ Θήρας, παίρνοντας την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση των δύο ομάδων φέτος, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει και τα τρία ματς της κανονικής περιόδου (3-0 εντός και εκτός), καθώς και τον προημιτελικό του Κυπέλλου (3-2 στη Βούλα).

Στο άλλο ζευγάρι, ο Παναθηναϊκός, όπως και πέρσι, θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ωστόσο, η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά το πλεονέκτημα της έδρας ανήκει στις «πράσινες».

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε στον πρώτο γύρο με 3-1 στην έδρα της, ενώ το «τριφύλλι» επικράτησε στον δεύτερο γύρο με 3-2. Στο αυριανό ματς, ο Ντράγκαν Νέσιτς θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την Ένωση.

Την Τετάρτη, ολοκληρώνονται και τα play out με τη διεξαγωγή του «τελικού παραμονής» ανάμεσα στον Ηλυσιακό και τη Λαμία.

Και οι δύο ομάδες έχουν καταγράψει μία νίκη στη σειρά, και η νικήτρια θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην επόμενη σεζόν, ενώ η ηττημένη θα επιστρέψει στην Pre League.

Το πρόγραμμα της Volley League γυναικών:

Ημιτελικά – (1ος αγώνας) – Τετάρτη 3 Απριλίου 2024
Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», 16.30: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Σ.Π. Θέτις
Διαιτητές: Βουδούρης, Αντωνόπουλος, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Τσεκούρας, Γεωργοπούλου, Γραμματεία: Καπουράνη.

Γυμναστήριο Μετς, 17.30: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Τομαράς, Γεώργας, Γραμματεία: Μισιάκα.

Play Out (3ος αγώνας) – Τετάρτη 3 Απριλίου 2024
Γυμναστήριο «Αντώνης Φώτσης», 19.30: Ηλυσιακός Α.Ο. – Α.Ο. Λαμίας 2013
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Βαρατάσης, Κατσιάρας, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Διαβάστε επίσης

Back to top button