Β΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Β΄Φθιώτιδας (3ος όμιλος): Το «φρεσκάρισμα» των αγωνιστικών

Πάμε λίγο να δούμε ποιοι ρέφαραν, ποιοι έχουν πλεονέκτημα και ποιοι τα παίζουν όλα για στον 3ο όμιλο της Β΄Φθιώτιδας… Γράφει ο Βαγγέλης Μπιζάτος.

Θα αναλύσουμε τα δεδομένα με βάση τη βαθμολογία και ξεκινάμε με την πρωτοπόρο ΑΕ Εχιναίων. Η Ένωση βρίσκεται στην κορυφή αλλά την καταδιώκουν με μεγάλη επιτυχία και άλλες ομάδες. Αυτή την στιγμή έχει 24 βαθμούς έχοντας κάνει το ρεπό της και σήμερα καλείται να περάσει μέσα από το γήπεδο της Θύελλας Μεγάλης Βρύσης. Φαινομενικά θα είναι ένα εύκολο Σάββατο με βάση τη βαθμολογία αλλά μην ξεχνάμε ότι η Ένωση στα εκτός έδρας ματς παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα εντός.

Ο Ολυμπιακός Λάμιας ακολουθεί την κούρσα, παίρνοντας την προηγούμενη αγωνιστική μία εύκολη νίκη, με αντίπαλο τον Αστέρα Σταυρού παίζοντας στο γήπεδο της Θύελλας Μεγάλης Βρύσης. Η ομάδα της Λαμίας είναι ένα βαθμό είναι μόλις πίσω από την πρώτη θέση έχοντας μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και θέλει να αλλάξει τα δεδομένα της βαθμολογίας με αυτή την αγωνιστική όμως να πραγματοποιεί το ρεπό του.

Συνεχίζουμε με τον Κεραυνό Βαθύκοιλου, ο οποίος είναι τρίτος στη βαθμολογία αλλά έχει και αυτός 23 βαθμούς. Μεσοβδόμαδα, πέρασε αρκετά εύκολα μέσα από το γήπεδο του ΠΑΟ Ανθήλης με σκορ 1-4 αλλά επρόκειτο για μία νίκη που άφησε απώλειες. Ο Κεραυνός έχασε έναν βασικό παίκτη του και μέχρι στιγμής τον «φύλακα άγγελό» του. Ο λόγος για τον Σδούκο ο οποίος μετά τον τραυματισμό που είχε θα παραμείνει για αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικών χώρων. Αυτή την αγωνιστική υποδέχεται τον ΑΟ Φραντζή και καλείται να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στη συγκεκριμένα βαθμολογική θέση που κατέχει.

Και περνάμε στη Δίβρη, η οποία έχει 20 βαθμούς, την προηγουμένη αγωνιστική πήρε άνευ αγώνος τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Μαλιακό που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα και  τώρα έχει δύσκολο έργο απέναντι στη Γλύφα. Το θετικό είναι ότι θα παίξει «εντός έδρας» (το βάζουμε μέσα σε εισαγωγικά καθώς θα παίξει και ΑΥΤΗ η ομάδα στο γήπεδο της Μεγάλης Βρύσης) και αν καταφέρει να κερδίσει και χάσουν οι αντίπαλοί του τότε έχει προβάδισμα για τις πάνω θέσεις.

Επόμενος ο Πελασγιακος. Η ομάδα του Γκαμαλέτσου κατάφερε και κέρδισε με αρκετά εύκολο τρόπο τη Θύελλα Μεγ. Βρύσης τηγ προηγούμενη αγωνιστική, θέλοντας να δείξει πως μπορεί και αυτή να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει ξανά να μπει στις τρεις πρώτες θέσεις. Η αρχή πρέπει να γίνει κόντρα στον ΠΑΟ Ανθήλης, εντός έδρας με την «καυτή» ατμόσφαιρα του γηπέδου της Πελασγίας.

Κάτω από τον Πελασγιακό είναι η Γλύφα. Η ομάδα της Γλύφας είναι αρκετά πίσω στη βαθμολογία με 13 πόντους μόνο. Ο αγώνας με το Φραντζή δεν έγινε λόγο καιρικών συνθηκών και έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 23 Ιανουαρίου. Αυτή την αγωνιστική έχει να αντιμετωπίσει την ομάδα της Διβρης εκτός έδρας και τα πράγματα είναι δύσκολα.

Στους 10 βαθμούς βρίσκεται η Θύελλα Μεγάλης Βρύσης. Η ομάδα του Βάϊου Μπαγινέτα δημιουργήθηκε φέτος από την αρχή. Πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής είναι ο πρόεδρος – προπονητής Μπαγινέτας αλλά και ο γενικός γραμματέας της ομάδας Δημήτρης Πολύμερος. Στη βαθμολογία έχει μείνει αρκετά πίσω, αλλά εντός έδρας παρουσιάζει αρκετά σημάδια βελτίωσεις τον τελευταίο καιρό, προσπαθώντας να παίξει απλό ποδόσφαιρο. Εάν παίζαμε στοίχημα, η απόδοση στον αγώνα κόντρα στη ΑΕ Εχιναίων θα ήταν στο 4.20 για τη Θύελλα. Εγώ θα το έπαιζα 100 ευρώ! Πλάκα κάνουμε όπως πάντα. Δύσκολος αγώνας λίγες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα.

Στην ίδια θέση βρίσκεται και η ομάδα της Ανθήλης, έχοντας μόλις 10 βαθμούς αλλά πάντα με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Κάτι έχοντας χάσει με το «βαρύ» 4-1 από το Βαθύκοιλο μέσα στην έδρα και πλέον καλείται να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο απόγευμα.

Συνεχίζουμε τον Αστέρα Σταυρού. Αυτή την αγωνιστική θα πάρει τρεις βαθμούς χωρίς καν να ιδρώσει μιας και αγωνίζεται απέναντι στον Μαλιακό. Έτσι, θα ανεβεί στους 10 βαθμούς, προσπαθώντας να ξεχάσει την ήττα από τον Ολυμπιακό Λαμίας την προηγούμενη αγωνιστική.

Και φτάνουμε ένα βήμα πριν το τέλος. Τελευταίος της βαθμολογίας είναι ο ΑΟ Φραντζή, ο οποίος έχει 6 βαθμούς και πλέον έχει χάσει κάθε ευκαιρία να ανέβει στις παραπάνω θέσεις, παρά το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίζει. Έχει αγώνα εξ αναβολής με τη Γλύφα, τον οποίο αν εκμεταλλευτεί τότε ίσως αλλάξουν λίγο τα δεδομένα αλλά αυτή την αγωνιστική παίζει με τον Κεραυνό Βαθύκοιλου, μία πολύ δύσκολη ομάδα.

Στον πάτο της βαθμολογίας, είναι ο Μαλιακός ο οποίος έχει αποχωρήσει από την κατηγορία έχοντας -6 πόντους.

Βαγγέλης Μπιζάτος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button