ΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Elite League: Ο αντίπαλος του Έσπερου Λαμίας στα playouts!

Η κανονική περίοδος στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν ολοκληρώθηκε και προέκυψαν τα ζευγάρια των play in, από όπου θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα πλαισιώσουν τις έξι πρώτες της κατάταξης στα playoffs, αλλά και τα ζευγάρια των play out, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα παραμείνουν στην κατηγορία και αυτές που θα υποβιβαστούν στην National League 1.

Η κανονική περίοδος στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν ολοκληρώθηκε και προέκυψαν τα ζευγάρια των play in, από όπου θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα πλαισιώσουν τις έξι πρώτες της κατάταξης στα playoffs, αλλά και τα ζευγάρια των play out, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα παραμείνουν στην κατηγορία και αυτές που θα υποβιβαστούν στην National League 1.

Τα ζευγάρια των play in

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7 ως 10 θα λάβουν μέρος στα play in, θα διεκδικήσουν τις άλλες δύο θέσεις των playoffs ως εξής: Ο νικητής του νοκ άουτ αγώνα ανάμεσα στον έβδομο και τον όγδοο, δηλαδή της αναμέτρησης Ερμής Σχηματαρίου-Δόξα Λευκάδας θα καταλάβει την έβδομη θέση της κανονική περιόδου. Ο ηττημένος του ζευγαριού, θα διεκδικήσει την όγδοη σε νοκ άουτ αγώνα απέναντι στο νικητή του αγώνα ανάμεσα στον ένατο και τον δέκατο, δηλαδή ανάμεσα στον Παπάγου και τη Μύκονο.

Οι αγώνες διεξάγονται στις έδρες των ομάδων που έχουν καταλάβει την υψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο. Οι αγώνες των play in θα διεξαχθούν στις 10 και 13 Απριλίου και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των play in

1. Ερμής Σχηματαρίου (7)-Δόξα Λευκάδας (8)

2. Παπάγου (9)-Μύκονος (10)

Η κατάταξη

7ος ο Νικητής του (7)-(8)

8ος ο Νικητής του Ηττημένος 1-Νικητής 2

Τα ζευγάρια των playoffs

Οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, κατά σειρά οι Πανιώνιος, Ελευθερούπολη, Μίλων, Νεανική Εστία Μεγαρίδας, Ηρακλής και Κόροιβος Αμαλιάδας εξασφάλισαν απευθείας την πρόκρισή τους στα playoffs. Μάλιστα έχουν ήδη γίνει γνωστά τα δύο πρώτα ζευγάρια, καθώς η τέταρτη Νεανική Εστία Μεγαρίδας θα αντιμετωπίσει τον πέμπτο Ηρακλή, ενώ ο τρίτος Μίλων θα αντιμετωπίσει τον έκτο Κόροιβο Αμαλιάδας.

Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες, εφόσον το «σκορ» στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο ήταν 1-1 και στις τέσσερις νίκες, εφόσον κάποια από τις δύο ομάδες είχε 2-0. Οι σειρές των playoffs θα αρχίσουν στις 17 Απριλίου και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Πανιώνιος (1)-Ομάδα από play in (8)*

Ελευθερούπολη (2)-Ομάδα από play in (7) **

Μίλων (3)-Κόροιβος Αμαλιάδας (6) 2-0***

Μεγαρίδα(4)-Ηρακλής (5) 2-0***

*Ο νικητής του αγώνα μεταξύ του ηττημένου του 7-8 και του νικητή του 9-10.

**Ο νικητής του 7-8.

***Οι σειρές θα κριθούν στις τέσσερις νίκες.

Τα ζευγάρια των play out

Απευθείας στη National League 1 υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης στην κανονική περίοδο (15η και 16η), δηλαδή οι Αμύντας και Χαρίλαος Τρικούπης.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 11 ως 14 θα δώσουν αγώνες play out ως εξής: 11-14, δηλαδή Έσπερος Λαμίας-Ψυχικό και Πανερυθραϊκός-Αίας Ευόσμου. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες, εφόσον το «σκορ» στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο ήταν 1-1 και στις τέσσερις νίκες, εφόσον κάποια από τις δύο ομάδες είχε 2-0. Οι σειρές των play out θα αρχίσουν στις 10 Απριλίου και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των play out

Έσπερος Λαμίας (11)-Ψυχικό (14) 0-2 *

Πανερυθραϊκός (12)-Αίας Ευόσμου (13) 1-1 **

*Στις τέσσερις νίκες

**Στις τρεις νίκες

Η άνοδος

Σημειώνεται πως η τελική φάση του πρωταθλήματος, που θα κρίνει την άνοδο, θα διεξαχθεί υπό τη μορφή Final 4, σε έδρα που θα οριστεί. Οι νοκ άουτ αγώνες θα γίνουν ως εξής: Νικητής 1-8 εναντίον Νικητή 2-7, με την ομάδα που θα επικρατήσει να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και να εξασφαλίζει το εισιτήριο για την Basket League. Η ηττημένη θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία απέναντι στην ομάδα που θα επικρατήσει ανάμεσα στον Νικητή 3-6 και τον Νικητή 4-5, για τη δεύτερη θέση της ανόδου.

Διαβάστε επίσης

Back to top button