Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ολυμπιακός: «Φταίει η αστυνομία, είχαμε συμφωνήσει να υπάρχουν 200 οπαδοί για να εμψυχώσουν»

Στην αστυνομία τα έριξε η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κατά την απολογία της στην πειθαρχική της Superleague.

Ένσταση για την κλήση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Εντός της ημέρας η απόφαση.

Ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Superleague βρέθηκε η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ το μεσημέρι της Παρασκευής (10/1), η οποία απολογήθηκε για τα επεισόδια των οπαδών της με την αστυνομία πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου μάλιστα υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού. Μετά τη δίωξη μάλιστα του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ο οποίος συμπεριέλαβε και το άρθρο 15 4β, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού της έδρας του από 2 ως 4 αγωνιστικές, αλλά και με βαρύ χρηματικό πρόστιμο (50.000-200.000 ευρώ).

Παράλληλα κατέθεσε ένσταση “άκυρης κλήσης” για τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, καθώς η κλήση “δεν είχε τα σωστά αναγνωστέα έγγραφα”.

Ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ, ο οποίος ανέφερε ότι: “Τα επεισόδια δημιουργήθηκαν λόγω λανθασμένου χειρισμού της αστυνομίας. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει πρώτα η αποστολή του Παναθηναϊκού στις 17:45 και μετά από περίπου 10 λεπτά εκείνη του Ολυμπιακού. Δεν έγινε όμως αυτό, αλλά το αντίθετο. 

Έξω από το γήπεδο είχε συμφωνηθεί να υπάρχουν 200 φίλαθλοί μας που θα εμψύχωναν την αποστολή. Η αστυνομία ωστόσο δεν επέτρεψε να πλησιάσουν στην είσοδο του σταδίου και τότε δημιουργήθηκε η ένταση που κράτησε για 5-6 λεπτά. Ήταν λάθος της αστυνομίας, δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί. Διαφορετικά δεν θα είχε συμβεί τίποτα”, είπε μεταξύ άλλων.

Η απόφαση από την αθλητική δικαστή κ.Μαρία Τσαγκιά αναμένεται εντός της ημέρας.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button