Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Νίκησε η Νάπολι – Τέλος το σερί για Κουαλιαρέλα (vid)

Δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Μπατιστούτα.

SERIE A – 22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΑΠΟΛΙ – ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: 3-0

Γήπεδο: Σαν Πάολο

Η Νάπολι υποδέχθηκε την Σαμπντόρια στο Σαν Πάολο και πήρε εύκολα τη νίκη με 3-0. ”Άσφαιρος” έμεινε ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα κόντρα στην πρώην ομάδα του και δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Γκάμπριελ Μπατιστούτα.

Ο 36χρονος επιθετικός στο προηγούμενο παιχνίδι της Σαμπντόρια ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του «Γκαμπιγκόλ» των 11 σερί αγώνων με γκολ αλλά δεν κατάφερε να το ξεπεράσει. Οι «περτενοπέι» πήραν από νωρίς προβάδισμα με δύο γκολ σε ένα λεπτό και ”καθαρισαν” τη νίκη. “Αγγαρεία” το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες με όλη την Σαμπντόρια να ”δουλεύει” για τον Κουαλιαρέλα. Τελικά με ένα πέναλτι στο 90′ η Νάπολι πήρε τη νίκη με 3-0.

Η Νάπολι απείλησε πρώτη στο 10′ με τον Καγιεχόν να σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Σαμπντόρια, από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζιελίνσκι σούταρε από το ίδιος περίπου σημείο με τον Όντερο να μπλοκάρει. Στο 14′ ο Όντερο ήταν και πάλι εκεί σε σουτ του Ινσίνιε. Η Σαμπντόρια απείλησε για πρώτη φορά στο 17′ με τον Γκαστόν να αστοχεί σε κεφαλιά.

Στο 25′ οι «παρτενοπέι» άνοιξαν το σκορ με τον Μίλικ. Ο Καγιεχόν έβγαλε τρομερή μπαλιά πάρε-βάλε στον Πολωνό στράικερ που από κοντά έκανε το 1-0. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ινσίνιε έκανε το 2-0 σκοράρωντας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και πάλι μετά από πάσα του Καγιεχόν.

Στο 39′ ο Μάριο Ρούι πήρε την μπάλα από τον χώρο του κέντρου και αφού διέσχισε το μισό γήπεδο, σούταρε από την μεγάλη περιοχή, αναγκάζοντας τον Όντερο σε μία εντυπωσιακή επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα ο Μίλικ πέτυχε γκολ μετά από μια ”καραμπόλα” στην περιοχή της Σαμπντόρια, το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 73′ (!) για την Σαμπντόρια με τον Γκαμπιαντίνι να σουτάρει στην κίνηση και την μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 90+2′ ο Άντερσεν έκανε χέρι μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο διαιτητής με την βοήθεια του VAR έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σιμόνε Βέρντι εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το τελικό 3-0.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Ρούι, Καγιεχόν, Άλαν, Χάμσικ (Ντιαβαρά 74′), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε (Βέρντι 83′), Μίλικ (Ουνάς 90′)

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Όντερο, Μπερεζίνσκι, Κόλεϊ, Άντερσεν, Μούρου, Λινέτι, Έκνταλ (Βιέιρα 74′), Γιάνκο, Γκαστόν (Σαπονάρα 54′), Κουαλιαρέλα, Ντεφρέλ (Γκαμπιαντίνι 60′)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button