FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Την «ξεκλείδωσε» ο Βάντερσον!

Ο Κόστα Βιάνα Βάντερσον με δική του ενέργεια «ξεκλείδωσε» την διπλή ζώνη άμυνας της Καλλιθέας και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία.

Για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε τη Καλλιθέα στο ΔΑΚ Λαμίας.

Με ένα κακό και ένα καλό ημίχρονο ο ΠΑΣ κατάφερε και πήρε τη νίκη με ένα πανέμορφο γκολ του Βάντερσον, στο 74΄της αναμέτρησης. Ο Βραζιλιάνος από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο «ξεκλείδωσε» την διπλή ζώνη άμυνας της Καλλιθέας και έδωσε μια πολύ σημαντική νίκη.

Στα θετικά του αγώνα οι πολύ καλές εμφανίσεις του Νίκου Τσούκαλου αλλά και του Χρήστου Κουκόλη που σήμερα ήταν για ακόμη μια φορά «βράχος» στην άμυνα.

Το ματς:

Καλύτερα μπήκε στον αγώνα η ομάδα της Καλλιθέας, παρόλο που ο ΠΑΣ πίεζε ψηλά η ομάδα του Τροΐζι ήταν αυτή που είχε την μπάλα στα πόδια της και δημιουργούσε φάσεις.

Στο 4΄η Καλλιθέα απείλησε όταν ο Χοτζάλι έκανε την ωραία πάσα στον Ταλέντο, αυτός δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Μελίσσα να κάνει μια εκτίναξη στο αριστερό του δοκάρι και να διώξει πλάγια.

Στο πρώτο 20λεπτο ο ΠΑΣ Λαμία δεν απείλησε καθόλου ουσιαστικά, με τους Κρισάντους και Ντακόλ να είναι καλά κλεισμένοι από Καντέ και Ντιακιτέ. Από την άλλη ο Ταλέντο για την Καλλιθέα ήταν αυτός που οργάνωνε την ομάδα του και δημιουργούσε πολλές φάσεις.

Πρώτη φάση για τον ΠΑΣ στο 21΄όταν ο Τσούκαλος πέρασε ωραία δύο αμυντικούς, έδωσε την πάσα στο Ντακόλ με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να κάνει το σουτ αλλά ήταν τόσο αδύναμο που πρόλαβε και μπλόκαρε ο Κορονάκης.

Μία ακόμη φάση για την αθηναϊκή ομάδα, όταν ο Ταλέντο εκτέλεσε τον κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα από τις κόντρες έφτασε στον Καντέ ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ο Μελίσσας με υπερένταση έδιωξε την μπάλα.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και ο Κουκόλης έκανε μια σωτήρια επέμβαση όταν ο Ξιόμπλιος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έβγαλε την σέντρα και ο Έλληνας αμυντικός με διπλή προσπάθεια πρόλαβε τον Μάκο πριν κάνει το 0-1. Στο 27΄ο Τσούκαλος έχασε την μεγαλύτερη φάση μέχρι στιγμής για τον ΠΑΣ.

Ο Λαμιώτης επιθετικός έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο ανάγκασε τον Κορονάκη να κάνει θεαματική επέμβαση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 34΄οι «κυανόλευκοι» έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία. Ο Κρισάντους πήρε την μπάλα εντός περιοχής από τον Καραγιάννη, έκανε το σουτ ολομόναχος αλλά ο Καντέ έδιωξε πάνω στην γραμμή πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της Καλλιθέας.

Στη συνέχεια της φάσης ο Καραγιάννης έγινε αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε πλάγια ο Κορονάκης, σώζοντας την ομάδα του για ακόμη μία φορά. Αμέσως ήρθε η απάντηση της Καλλιθέας στα σουτ της Λαμίας. Στο 37΄ο Μάκος εκτέλεσε το φαουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα. Στη συνέχει της φάσης ο Ξιόμπλιος… ολομόναχος έχασε το άχαστο που λέμε και πέταξε την μπάλα ψηλά άουτ.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Λινάρδος πήγε να βάλει ένα θεαματικό γκολ, όταν ο Κουτρομάνος εκτέλεσε το πλάγιο, η μπάλα έφτασε στην περιοχή της Καλλιθέας και ο μέσος της Λαμίας έπιασε ένα γυριστό σουτ, το οποίο όμως πέρασε ψηλά άουτ, με το 0-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΣ Λαμία. Ο Κρισάντους και ο Παπαργυρίου πέρασαν εκτός και μπήκαν οι Βάντερσον και Παντελιάδης. Στο 46΄ο η γηπεδούχος ομάδας ισοφάρισε τα δοκάρια, όταν ο Τσούκαλος μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Καλλιθέας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και χτύπησε στο δοκάρι του Κορονάκη.

Στο 58΄ο Ντακόλ έχασε μια καλή ευκαιρία, όταν ο Βάντερσον έβγαλε την ψιλοκρεμαστή σέντρα, ο επιθετικός του ΠΑΣ έκανε το τακουνάκι με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά αναγκάζοντας τον Κορονάκη να κάνει θεαματική εκτίναξη.

Πρώτη φάση για την Καλλιθέα στο 62΄όταν ο Μάκος πήρε την μπάλα από το κέντρο προχώρησε, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Ένα φάουλ του Βάντερσον στο 63΄από καλή θέση, μπλόκαρε εύκολα ο Κορονάκης.

Ο Κουτρομάνος στο 68΄έκανε ένα σουτ εντός περιοχής, αναγκάζοντας τον Κορονάκη να κάνει μια ακόμη σωτήρια επέμβαση. Στο 70΄ήρθε το γκολ για τον ΠΑΣ, όταν ο Βάντερσον μέσα από την μεγάλη περιοχή έπιασε το απευθείας σουτ μετά την σέντρα του Καραγιάννη, κάνοντας το 1-0.

Ένα σουτ του Κουτρομάνου στο 83΄από πλεονεκτική θέση δεν απείλησε τον Κορονάκη. Στο επόμενο λεπτό ο Βασιλείου έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Μια ακόμη καλή φάση για την ομάδα της Λαμίας στο 85΄όταν ο Βάντερσον μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, έβγαλε την κάθετη πάσα, αλλά ο Τσούκαλος έκανε το σουτ με το αριστερό ολομόναχος, στέλνοντας απελπιστικά την μπάλα άουτ.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα λεπτά του αγώνα με τον γκολ του Βάντερσον στο δεύτερο ημίχρονο να δίνει τη νίκη στη Λαμία και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Κουτρουμάνος, Παπαργυρίου, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Ντακόλ, Τσούκαλος, Αναστασόπουλος, Κρισάντους, Λινάρδος, Καραγιάννης.

Καλλιθέα (Μαρσέλο Τροΐζι) Κορονάκης, Καντε, Συριόπουλος, Μάκο, Ντρισά, Παπαγγελής, Μίγγος, Χοτζάλι, Ταλέντο, Βασιλείου, Ξόμπλιος.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button